Kako je Partizan dobio centra: Vlasnik Venecije je napravio veliku grešku

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 21:25

Kako je Partizan dobio centra: "Vlasnik Venecije je napravio veliku grešku"

Daniel Hazan, menadžer novog člana Partizana Bruna Kabokla, kaže da je Svetska košarkaška federacija presudila u korist njega i igrača na arbitraži sa Venecijom

FIBA je tako omogućila da Brazilac potpiše ugovor sa crno-belima.

Kaboklo (28) je danas sa čelnicima Partizana potpisao ugovor do kraja sledeće sezone, čime je okončana višenedeljna saga oko dolaska nekadašnjeg člana nemačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ulma u redove šampiona ABA lige.

Problem su pravili čelnici Venecije koji su želeli da naplate obeštećenje, a Hazan je dao pismeno saopštenje košarkaškom portalu "Sportando" u kom je objasnio šta se sve dešavalo prethodnih nedelja.

"Kad sam potpisao sa Brunom, pogledao sam njegov ugovor i shvatio da on nije zvanično potpisan sa Venecijom jer je košarkaš potpisao samo preliminarni, a ne zvanični ugovor. U njemu je navedeno da postoji otkup koji se plaća ako se ne ispuni predugovor", naveo je Hazan.

Prema njegovim rečima, i igrač i on znali su da u svakom trenutku Kaboklo može da promeni sredinu.

"Vlasnik Venecije je napravio veliku grešku, jer je ugovor koji su sklopili bio veoma loše napisan. I koliko sam shvatio, on je želeo da se zaštiti, jer ide na izbore. Davno smo pokušavali da platimo otkup, ali oni su samo hteli da unište moje ime i ime igrača, misleći da će pritisak doći do nas. Na kraju su poslali neke ljude da mi prete smrću putem društvenih mreža", tvrdi u saopštenju Hazan.

Menadžer je naveo da su iz Venecije pokušali da spreče Kabokla da igra za Makabi Rananu na američkoj turneji, gde je održavao formu posle Svetskog prvenstva na kom je imao zapaženu ulogu u dresu Brazila.

"U Veneciji nikad nisu želeli igrača, nisu želeli otkup, samo su hteli da ga povrede. FIBA je na arbitraži presudila u našu korist i sad je on u Partizanu", zaključuje se u saopštenju Hazana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Košarka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.