Kako Partizan može u Top 16?

Izvor: N1 televizija, 06.Dec.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako Partizan može u Top 16?

Košarkaši Partizana tri kola pre kraja grupne faze Evrokupa imaju samo jednu pobedu, ali još izgubili sve šanse da se bore za plasman u Top 16.

Posle poraza od Lijetuvos Ritasa u Viljusu, četvrtog uzastopnog, odnosno trijumfa Limoža protiv Bilbao Basketa u Francuskoj situacija u grupi C je više nego jasna.

Lokomotiva je u utorak uveče u Berlinu zadržala maksimalan učinak i gotovo sigurno overila prvo mesto, dalje idu Alba (5-2) i Lijetuvos Ritas (4-3), >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << dok je poziciji broj četiri najbliži Limož (3-4).

Partizan u preostala tri kola dočekuje Bilbao (13.12), Limož (19.12) i gostuje Lokomotivi u Krasnodaru (27.12) i teoretski dva trijumfa bi mogla da mu budu dovoljna za prolaz.

Uslov je da u Beogradu pobede oba meča, Špance sa bilo kojim rezultatom jer su u Baskiji bili bolji od Bilbaoa i Limož sa više od 9 poena razlike (crno-beli su poraženi u prvom meču 92:83). Ali i da Francuzi izgube od Albe u Berlinu i od Lijetuvosa u poslednjem kolu na svom terenu.

Izvor: youtube

U tom slučaju nekadašnji prvaci Evrope bi imali identičan učinak 3-7, ali bi međusobna koš razlika bila na strani tima Miroslava Nikolića.

Ukoliko bi Partizan napravio čudo i dobio sva tri meča do kraja, Limožu bi u borbi za mesto u Top 16 bile potrebne jedna ili dve pobede zavisno od rezultata duela u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Kakvo je vaše mišljenje, da li crno-beli posle svega viđenog dosad imaju bilo kakve šanse da nastave takmičenje u Evrokupu i sledeće godine?

Pogledajte kompletan RASPORED i REZULTATE do kraja grupne faze takmičenja, kao i TABELE.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.