Kad svi maše - Đurđević pogađa! Partizan za osam minuta srušio Ivanjicu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad svi maše - Đurđević pogađa! Partizan za osam minuta srušio Ivanjicu (VIDEO)

Užasne reakcije odbrane Javora i loša procena golmana Stevanovića za trijumf Parnog valjka 2:1

Kad ne može niko - može Uroš Đurđević. Možda neko voli Leonarda, možda se neko kune u odbranu, ali svi u Partizanu „žive“ od golova A reprezentativca Srbije. Od večeras i zvanično prvog strelca Superlige (21 gol). Njegove saigrače u Ivanjici  nije slušala lopta, ne može se reći da je i povratnik u srpski fudbal odigrao bog zna kako kvalitetan meč, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je bio dovoljno spretan da dva zicera pretvori u pogotke kojima su crno-beli savladali Javor u premijernom meču 34. kola - 2:1.

Đurđević je početkom drugog poluvremena iskoristio dva poteza Marka Jankovića, kao i dve nezrele reakcije odbrane domaćeg sastava, da pogura Parni valjak ka desetoj vezanoj pobedi u prvenstvu, ukupno 32. meču bez poraza. Dovoljnom makar da ekipa iz Humske prenoći na liderskoj poziciji sa tri boda više od Crvene zvezde, koja u subotu popodne gostuje Voždovcu.

Partizan je, predvođen Đurđevićem, za osam minuta iz dva prekida - pisali smo kako je to postao specijalitet Marka Nikolića - rešio pitanje pobednika. Najpre je na drugoj stativi sačekao centaršut Jankovića iz kornera i užasnu statičnost Javorovih defanzivaca da ćušne loptu u mrežu u 47. minutu, da bi u 55. iskoristio jedanaesterac pošto je golman Vladan Đogatović srušio pomenutog i zapaženog Jankovića.

Sve što je domaćin uspeo da uradi jeste počasni pogodak Eliomara Silve, posle velike greške debitanta u prvenstvenim susretima na golu Partizana, Nemanje Stevanovića. Nedovoljno za nešto više. Pogotovo ne da se zabeleži prva pobeda nad crno-belima u 24. međusobnom susretu.



Partizanov trijumf je zaslužen. Iz dva razloga. Prvi: crno-beli su sve vreme napadali, a posebno u prvom poluvremenu promašili su veliki broj prilika, nisu bili precizni ni Petar Đuričković, ni Marko Janković, a svoj dan nije imao ni Leonardo. Drugi: stekao se utisak da Javor ima toliko „tanku“ ekipu da je pravo čudo kako se našao u plej-ofu i da bi propuste u taktičnoj postavci kad-tad kaznio i neki tim slabijeg kvaliteta od gostiju iz Humske.

Još kad se tome doda da je ekipa Marka Nikolića oštećena za jedanaesterac u prvom poluvremenu, posle starta Amanovića nad Đurđevićem, jasno je da je bila bolja. Ono što će šef struke Parnog valjka imati da zameri izabranicima jeste drastčan pad u igri posle drugog gola, kad su pomislili da su završili posao.

Javor je i pre i posle toga napadao sporadično. I haotično. Kaznio je jednu grešku Nemanje Stevanovića, međutim, mora se istaći da je sa dve intervencije posle toga golman Partizana pokazao da taj propust nije uticao na njegovu psihu.

-----------------------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 34. KOLO

JAVOR - PARTIZAN 1:2 (0:0)

/Eliomar 62 - Đurđević 47, 55 pen/

Ivanjica

Stadion kraj Moravice

Gledalaca: 1.500.

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Tomanović, Milanović - Mitošević, Eliomar, Sević - Tripković. Trener: Srđan Vasiljević.

PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović - Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

SUPERLIGA SRBIJE, 34. KOLO

Petak:

Javor - Partizan 1:2 (0:0)

/Eliomar 62 - Đurđević 47, 55 pen/

Subota:

17.00 Voždovac - Crvena zvezda

19.00 Vojvodina - Mladost Lučani

19.00 Napredak - Radnički Niš

TABELA:

(FOTO: FK Partizan)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.