Kad je Partizan krenuo... Moglo svašta da bude

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kad je Partizan krenuo... Moglo svašta da bude"

Monako je kontrolisao meč tri četvrtine, a crno-beli velikom ofanzivom nisu uspeli da nadoknade propušteno. "Ništa još nije gotovo", rekao je trener gostiju.

Foto: MN Press

Slovenački stručnjak Sašo Filipovski zapamtiće sezonu 2018/19 jer je već do njene polovine dva puta gostovao u dvorani "Aleksandar Nikolić" i oba puta pobedio. Prvi put Crvenu zvezdu, a drugi put Partizan.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uzbudljivog meča protiv crno-belih, u kojem je njegov tim u završnici odbranio prednost i odbio nalet domaćih, trener Monaka je kratko govorio o viđenom.

"Srećan sam što nam je sudbina podarila priliku da dva puta gostujemo u ovom košarkaškom gradu. Igrali smo vrlo dobro tri četvrtine, da bi u poslednjoj izgubili energiju i koncentraciju, pa smo primili čak 30 poena. Partizan je mlad i talentovan tim, imaju trenera koga izuzetno poštujem i siguran sam da će napredovati".

Monako je na polovini Top 16 fazi u prednosti u odnosu na crno-bele (2-1, naspram 1-2). Koliko će revanš naredne srede biti važan?

"Dobili smo meč sa samo četiri poena razlike, ništa nije rešeno. Moramo da potvrdimo ovu pobedu u sledećem kolu, ako želimo da razmišljamo o prolazu".

S obzirom na odlične nastupe francuskog tima u "Pioniru", novinare je očekivano iznenadio skor gostiju u domaćem prvenstvu, 8-8.

"Nismo savršeni. Francuska liga je drugačija nego Evrokup, drugačija košarka, drugačiji sistemi. Tri utakmice smo gubili u poslednja dva poena, nakon vođstva od sedam-osam poena. Ispada da se tamo više mučimo, ali na terenu to ne izgleda tako. Problem su i povrede, Uatara se razboleo na dolasku ovde, Lazerik Džons je u prvoj četvrtini povredio leđa. Sve to utiče... Ne blistamo, ali dajemo sve od sebe... Mali roster, teško se putuje, teško se trenira, ustali smo u pet sati ujutru da bi doputovali ovde, menjajući dva leta".

U još jednom, kraćem osvrtu ka meču, Filipovski je rekao da je završnica bila "otvorena" zahvaljujući velikoj energiji domaćih.

"Bilo je mnogo opasno u poslednjoj četvrtini, kada je Partizan krenuo sa velikom energijom i imao pomoć publike, kao 'šestog igrača'. Moglo je da bude svašta, nismo kontrolisali utakmicu svih 40 minuta".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.