Kaboklo o Obradoviću: Pokušavam da budem sunđer i upijem sve što kaže

Izvor: B92, 01.Jan.2024, 12:07

Kaboklo o Obradoviću: Pokušavam da budem sunđer i upijem sve što kaže

Košarkaš Partizana Bruno Kaboklo je govorio o treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Brazilac ima poseban motiv da još više napreduje bio je dolazak među crno-bele i rad sa trofejnim trenerom Obradovićem.

"O njemu sam mnogo naučio kada sam potpisao za Partizan. Pre toga, moji prijatelji su mi pričali da ću igrati za njboljeg trenera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope. Zbog svih tih stvari sam jako uzbuđen, želim da učim. Sa njim je svakodnevno učenje. Njeghov mozak je neverovatan i sve to koliko zna o košarci. Osećam se kao dete ovde. Svaki dan je nešto novo. Uči nas neverovatnim stvarima, a ja pokušavam da budem sunđer i upijem sve ono što nam daje", rekao je Kaboklo za "Telegraf.rs"

Željko često ume da podvikne.

"Uh viče dosta. Viče, po malo i na mene, ali manje od ostalih. Razumem sve to. Većina dobrih trenera je takva. Moramo da slušamo šta kaže i učimo sve ono što nam kaže."

Mnogo toga može da unapredi.

"Mislim da prikazujem različite stvari, da mogu da uradim razne stvari, da mogu da uradim dosta toga. U svakoj utkamici pokušavam da dam više, da budem agresiviniji. Ima još dosta utakmica i pokušaću da napravim što više kako bih pomogao timu u takmičenjima. Zato samo ovde."

Tokom karijere, Bruno je branio boje Hjuston Rokitsa, Memfis Grizlisa, Sakramento Kingsa i Toronto Reptorsa.

"NBA je vrlo drugačija košarka. Imao sam priliku da igram u mnogim zemljama i vidim kako se igra. U Brazilu se igra slično kao u NBA, ali u NBA je visok nivo učenja i svega ostalog. Mnogo sam tamo naučio. Ima dosta atleticizma."

Tokom boravka u Kingsima saigrač mu je bio Bogdan Bogdanović.

"Da, igrao sam zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem u Sakramento Kingsima. I dan danas smo prijatelji. U Memfisu sam igrao sa Markom Gudurićem."

Veliki prijatelj je sa košarkašem Crvene zvezde Jagom Dos Santosom.

"Jago je moj veliki prijatelj. On mi je kao sin. Sada igramo u različitim timovima. Ali, van toga, mi smo veliki prijatelji. Ipak, kada je reč o košarci, rekao sam mu da ću igrati najjače moguće protiv njega. I u nacionalnom timu je tako. On je jako dobar igrač. Volimo da se takmičimo i jedva čekam meč."

Uvertira se već pravi.

"Pokušavam da zagrejem atmosferu jer neće biti "prijateljski" na terenu s njim. Rekao sam mu da ću mu "prebiti gu**cu" i da neće uspeti da pogodi ništa. A on, on meni kaže isto to. Kaže da će me pobediti", ističe Kaboklo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.