KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Nazire se put Partizana do grupne faze (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE: Nazire se put Partizana do grupne faze (FOTO)

Pred crno-belima je zanimljivo leto.

Partizan je osvajanjem drugog mesta u Superligi Srbije obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, bez obrzira na ishod finalne utakmice Kupa Srbije protiv Mladosti iz Lučana. Crno-beli će već 19. juna saznati imena rivala u prvom i drugom kolu kvalifikacija, a u te dve runde će biti nosilac. Vicešampioni Srbije će izvesno biti nosioci i u trećoj rundi kvalifikacija, dok je još neizvesno da li će biti povlašćeni u poslednjoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plej-of rundi, mada postoje realne šanse da se to desi.

Kompletna lista učesnika kvalifikacija za Ligu Evrope biće poznata tek za dve nedelje, kad se okončaju svi šampionati i kupovi širom Evrope, ali za sad se već zna ko bi mogao da bude najteži potencijalni rival crno-belima. Partizan zaista ne bi smeo da ima probleme u prvom kolu, ko god da mu bude rival, dok u drugom može da mu zapadne nekoliko nezgodnih protivnika, kakvi su AIK (Švedska), Rendžers i Aberdin (Škotska) ili bugarski klubovi (CSKA ili Slavija). Ukoliko Partizan dođe do treće runde, od potencijalno nezgodnih rivala tu su Molde (Norveška), Ufa (Rusija), Apolon (Kipar) Atromitos (Grčka), Marijupolj (Ukrajina), ali sve pod uslovom da i oni prođu u treće kolo.

Ako Partizan dođe do plej-ofa i tu ne bude povlašćen, može da naleti na evropske velikane kakvi su Zenit, Sevilja, Fejenord i Sporting, ali ako se desi da nekoliko favorita ispadnu u drugom i trećem kolu, crno-beli bi u plej-ofu imali mnogo lakši posao. Mnogo toga će biti jasnije za dve nedelje, kad bude poznat konačan spisak učesnika evro-kupova za narednu sezonu. Za sad je izvesno da su mesto u grupnoj fazi obezbedili Betis, Viljareal, Arsenal, Bajer Leverkuzen, Čelsi, Krasnodar, Ahisar i Standard, koji još uvek može u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.