KUP KORAĆA: Paljba Partizana za finale

Izvor: MVP.rs, 18.Feb.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP KORAĆA: Paljba Partizana za finale

Crno-beli su pobedili Megu.

Gledaćemo "večiti derbi" u finalu Pireus Kupa Radivoja Koraća. Partizan NIS je u drugom polufinalnom duelu neočekivano lako došao do trijumfa nad Mega Leksom. "Neočekivano", jer je nastupio desetkovan. Zbog virusa ili povreda, vice-šampion Srbije nije mogao da računa na Vilijema Hečera, Vanju Marinkovića, Miloša Koprivicu, Frenka Robinsona, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kao i glavnog trenera Aleksandra Džikića. Na kraju, rezultat je bio 77:65.

Kada ekipa na velikom uzorku trojke šutira preko 40 odsto i kada ima 42 skoka, od kojih 15 ofanzivnih, kao Partizan protiv Mege, onda ne može da izgubi. Isključivo zbog ova dva segmenta, crno-beli su rutinski savladali Megu. Zanimljivo je da je tim koji je sa klupe predvodio Nenad Čanak bolje šutirao trojke nego slobodna bacanja!

Počelo je predstavom Džamonta Gordona koji je odličnom igrom podsetio na neke starije dane. Zahvaljujući njemu, crno-beli su veoma brzo dostigli i vođstvo dvocifrenom razlikom. Mega nije bila u stanju ništa da pogodi, pa čak ni slobodna bacanja. Odbrana Partizana je bila na nivou, a, što je još važnije i zagrađivanje obruča.

Ali, uloge su se ubrzo zamenile. Najbolji igrač crno-belih na ovom meču, Gordon, poprilično naivno je napravio treću ličnu grešku i krenula je bolja igra ružičasto-zelenih. Ređali su se pogođeni šutevi van linije 6.75, a usledila je i odlična rola Ognjena Jaramaza, za koga odbrana Partizana nije imala rešenja. Mega je imala zaostatak od 12 poena razlike i u prvom poluvremenu je uspela da ga anulira (24:24). Ipak, zahvaljujući odličnom ofanzivnom skoku i minijaturama Novice Veličkovića, Partizan je posle 20 minuta igre imao vođstvo (39:36).

Zbog sjajne odbrane crno-belih Mega za tri minuta igre u drugom poluvremenu nije mogla postigne niti jedan koš. Partizan je prazan hod svojih rivala iskoristio da ponovo ubedljivje povede. Iskočio je Uroš Luković, koji je izgledao kao div u oba reketa. Zakucavao je, lupao rampe i tako dizao publiku na noge. Mega je uspela da veže nekoliko poena, ali to nije bilo dovoljno za eventualni preokret. Veličković je zatim počeo da "sipa" i njegovim trojkama crno-beli su dostigli maksimalno vođstvo (68:51). Sve što je Mega do kraja uspela da uradi je da ublaži poraz.

Veličković je imao najveći indeks korisnosti (20), a upisao je 19 poena i pet skokova. Sjajan je bio i Luković sa 11 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je Stefan Birčević učestvovao sa osam poena i 10 skokova. Ubedljivo najbolji u Megi je bio Jaramaz sa 23 poena i pet uhvaćenih lopti. Alfa Kaba je bio dobar sa po 12 poena i skokova.

Finalna utakmica između Partizana NIS i Crvene zvezde mts će biti odigrana u nedelju sa početkom u 21 čas.

 

Mega Leks - Partizan NIS 65:77 (14:20, 22:19, 13:23, 16:15)

Dvorana: "SC Čair"; Gledalaca: 4.500; Sudije: Belošević, Juras, Nešković

Mega Leks: Mušidi 2, Rebić 6 (4sk), Jaramaz 23 (5sk), Spasojević, Kaba 12 (12sk), Zagorac 4, Simeunović, Tejić 6, Novak 10, Kapetanović, Marelja, Samardžiski 2. Trener: Dejan Milojević

Partizan NIS: Ratkovica 11 (5sk, 8as), Vrabac 5, Tanasković, Veličković 19 (5sk), Majstorović 6, Birčević 8 (10sk), Andrić 3, Pot 4 (4sk), Gordon 10, Luković 11 (13sk). Trener: Nenad Čanak

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan jači od virusa, "večiti" za trofej!

Izvor: Mondo, 18.Feb.2017

Drastično oslabljeni crno-beli u potpunosti nadigrali Mega Leks i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća, u kome ih čeka Crvena zvezda...Prošle godine u finalu Kupa, kada je slavila Mega, sada u polufinalu!..Partizan i Mega Leks odlučiće ko će u nedelju od 21.00 igrati protiv Crvene zvezde...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.