KUP (3/4): Mega - Partizan 59:60

Izvor: Mondo, 09.Feb.2013, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUP (3/4): Mega - Partizan 59:60

Lider Košarkaške lige Srbije potpuno ravnopravan rival braniocu trofeja u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Dolazak Novice Veličkovića i dobra forma Bobana Marjanovića bili su "na papiru" najjači adut Mega Vizure pred polufinale Kupa Radivoja Koraća i okršaj sa favorizovanim Partizanom mt:s.

Međutim, i navijači crno-belih u hali Jezero aplaudirali su tokom prvih 20 minuta duela igraču Zemunaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vasiliju Miciću.

Talentovani plejmejker ubacio je ekipi Duška Vujoševića 15 poena za poluvreme, uz samo jedan promašaj iz igre (4/5 za dva, 1/1 za tri) i tri asistencije.

Sa njim u napadu i Marjanovićem kao "stubom" čvrste zonske odbrane (9 poena, 9 skokova), tim Dejana Milojevića zaustavio je u najvećem delu meča igru šampiona na "niskom postu". Autsajder je preuzeo vođstvo u devetom minutu (17:15) i čuvao ga do odlaska na odmor.

Najveća prednost Zemunaca bila je "plus sedam" (28:21), posle zakucavanja Marjanovića na "NBA" pas Micića kroz odbranu rivala.

Najefikasniji igrač Partizana mt:s je Đorđe Gagić. Ubacio je 11 poena. Pratio ga je Leo Vesterman sa devet, uz dve trojke bez promašaja.

Crno-beli su u prvoj četvrtini precizno koristili otvoren prostor za šut van linije 6,75 (4/5), ali su na početku druge dugo tražili rešenje u napadu i postigli koš tek posle pet minuta igre.

Novica Veličković nastupio je deset minuta i postigao tri poena, uz jednu promašenu trojku i četiri neuspela šuta za dva iz pet pokušaja.

Pobednik prvog polufinala igraće u nedeljnom meču za trofej sa boljim iz duela Radnički - Crvena zvezda Telekom, zakazanim za 21.00 čas.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.