KRK: Partizan bez problema sa Dunavom

Izvor: B92, 17.Feb.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK: Partizan bez problema sa Dunavom

Ekipa Partizana poslednji je polufinalista Kupa Radivoja Koraća, pošto je bez većih problema savladala Dunav iz Starih Banovaca u Nišu – 80:60.

Crno-beli su lako opravdali ulogu apsolutnog favorita, član Košarkaške lige Srbije bio je ravnopravan rival samo u prvih deset minuta igre, da bi beogradski sastav već do poluvremena najavio siguran trijumf.

Usled manjih zdravstvenih problema prvog trenera Aleksandra Džikića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je sa klupe predvodio njegov pomoćnik Nenad Čanak, dok u sastavu nije bilo prvog plejmejkera Vila Hečera, odnosno Frenka Robinsona i Džamonta Gordona.

Ipak, da sve ne protekne samo u znaku košarke pobrinuli su se navijači Partizana, pošto su arbitri u dva navrata prekidali susret zbog uvreda upućenih premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i porodici predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Zbog svega je još jednom morao da reaguje kapiten crno-belih Novica Veličković, zamolivši navijače da navijaju fer i sportski, pa je susret ubrzo nastavljen.

Crno-bele je do trijumfa predvodio Mihajlo Andrić sa 17 poena, Adin Vrabac dodao je 13, a Uroš Luković i Nikola Tanasković po deset, s tim da je Tanasković imao i deset uhvaćenih lopti.

S druge strane, u ekipi iz Starih Banovaca najviše se istakao Lazar Zorčić sa 19 poena, dok je jedini preostali dvocifreni pojedinac bio Nemanja Nenadić sa 11.

Partizan će u borbi za finale igrati sa Mega Leksom, koji je nešto ranije takođe rutinski porazio Dinamik, pa ćemo u subotu od 21 čas gledati reprizu prošlogodišnjeg finala, dok drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i FMP, a njihov duel na programu je od 17 časova.

U prva tri minuta košarke videli smo nekoliko promašaja i izgubljenih lopti, odnosno tek šest poena. Partizan je poveo posle zakucavanja Majstorovića, koji se najbolje pozicionirao posle promašaja Adina Vrabca, da bi na drugoj strani odgovorio Matijašević, uz faul, ali nije realizovao dodatno slobodno bacanje. Majstorović ponovo postiže poene za svoj tim iz reketa, ponovo oba puta lako iz reketa, a posle trojke Birčevića Partizan pravi prvu osetniju prednost – 9:4.

Nastavilo se u sličnom ritmu, Dunav nije uspevao da pogodi šut za tri poena, ali se ni Partizan nije previše istakao u fazi napada, pa su momci iz Starih Banovaca uspeli da održe rezultatski priključak. Post van linije 6,75 prekinuo je Rudan, ali su onda njegovi saigrači olako prodali loptu, što je Veličković kaznio sa 2+1 za novih +5 (14:9). Crno-beli su do kraja prve deonice pojačali pritisak u odbrani, ali nisu uspeli do materijalizuju na drugom kraju terena, pa je Dunav, koji je dobro šutirao slobodna bacanja, posle deset minuta košarke uspeo da izjednači – 18:18.

Međutim, sve ono dobro što su uradili u prvoj četvrtini Partizan je 'obrisao' posle samo nekoliko minuta igre u drugom delu meča. Andrić je pogodio prvu trojku za crno-bele, nadovezali su se Luković i Tanasković, sa dva vezana pogotka, da bi posle nove trojke Andrića Partizan po prvi put na meču imao dvocifrenu prednost – 32:22.

Dunav je imao sve više problema da stigne do poena, što najbolje oslikava podatak da su ih za sedam minuta druge četvrtine postigli svega pet, a ništa nisu uspeli da promene ni do odlaska na odmor. Ipak, ni Partizan nije to uspeo u najboljoj meri da iskoristi, pošto ni crno-bele nije služio šut, ali je na odmor otišao sa velikom – 41:23.

Posle nešto sporijeg početka drugog poluvremena, u kom je Partizan održavao svoju prednost, Zoričić je izveo najlepši potez u dosadašem toku turnira, zakucavši u kontri preko Lukovića, koji ga je tom prilikom i faulirao. Posle tri minuta igre u trećoj četvrtini, susret je na kratko prekinut zbog uvredljivog skandiranja navijača Partizana prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno porodici predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića, pa je još jednom morao da reaguje kapiten Novica Veličković – 50:35.

Prekid nije previše uticao na crno-bele, koji su nastavili da uvećavaju svoje vođstvo, a svakako ih je više zabrinula situacija sa Majstorovićem, kome je noga proklizala u jednom od napada, posle čega je ostao da leži na zemlji. Ipak, iako je odmah izašao iz igre, bez većih problema stigao je do klupe sa rezerve i sva je prilika da se ne radi o povredi koja će ga sprečiti da u nastavku pomogne saigačima. Tim iz Beograda u poslednju deonicu ušao je sa najvećom prednosti na meču – 64:43.

S obzirom da je već bilo jasno ko će u polufinale, u poslednjih deset minuta gledali smo opuštenu predstavu na obe strane. Igrači dveju ekipa trudili su se da zabave publiku atraktivnim potezima, bilo je još više šuteva nego u prethodnom delu meča, ali ni u takvim okolnostima Dunav nije uspeo da smanji zaostatak. Partizan je bio taj koji je i dalje više pogađao, apsolutno kontrolisavši situaciju na terenu i na kraju je u potpunosti zasluženo prošao u polufinale – 80:60.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunav presušio, Partizan u polufinalu, Andrić kao iz puške! Ozbiljna uloga i dabl-dabl nadarenog Tanaskovića

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2017

Trener Čanak iskoristio priliku da veću minutažu pruži mladom Nikoli Tanaskoviću, koji je ukazano poverenje kvalitetno iskoristio - 80:60..(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)..Poznati su svi učesnici, a i parovi polufinala Kupa Radivoja Koraća. To su Crvena zvezda i FMP, odnosno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.