KRAJ: Javor - Partizan 1:2 (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ: Javor - Partizan 1:2 (VIDEO)

Na portalu MOZZART Sport pratite tekstualni prenos utakmice 34. kola Superlige

KRAJ UTAKMICE!

Igraće se još pet minuta u nadoknadi vremena...

85. minut: Ništa se značajno ne dešava u ovim trenucima u Ivanjici, crno-beli drže loptu u svojim nogama i tako čuvaju prednost...

Dva prekida u razmaku od dva-tri minuta u Ivanjici i to zbog transparenata Grobara. Na ovom drugom piše: Srđan Obradović - zlatna kopačka Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zvezde. Šta je pisalo na prvom nije se najbolje videlo...

67. minut: Bomba Terzića sa oko 20 metara i dobra intervencija Stevanovića! Javor mnogo opasniji nakon što je smanjio na 1:2, moraće crno-beli dobro da se pripaze...

62. minut: GOOOL! Veliki kiks golmana Partizana Nemanje Stevanovića koji je kaznio Brazilac Eliomar! Stevanović je izleteo do pola terena, nije došao do lopte pre napadača Javora i kazna je bila neizbežna...



59. minut: Šansa za Javor da se vrati u meč. Eliomar je glavom spustio loptu pred Tripkovića, napadač Javora jedva da je stigao da zapreti Stevanoviću, pa je golman Partizana lako pokupio loptu.

55. minut: GOOOL! Uroš Đurđević je siguran realizator najstrože kazne. Pucao je napadač Partizana snažno i precizno i bez obzira što je Đogatović pogodio stranu, to je 2:0 za crno-bele.



54. minut: Penal za Partizan! Ovoga puta za Aleksandara Vasića nije bilo dileme. Posle prodora Marka Jankovića, golman Vladan Đogatović je srušio vezistu crno-belih i to će biti najstroža kazna za goste. Opravdano.

47. minut: GOOOOL! Vodi Partizan. Iz prve šanse u nastavku, pogodio je Uroš Đurđević. Napadač crno-belih iskoristio je smušenost u odbrani Javora, posle kornera Marka Jankovića, lopta je prošla sve igrače, niko nije intervenisao, onda je stigla do Đurđevića koji je samo podmetnuo nogu i dao 20. gol u Superligi.



Počelo je drugo poluvreme! Nema izmena, timovi sa istim snagama nastavljaju meč.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Javor - Partizan 0:0! Crno-beli su bolji tim, stvaraju šanse, pokušavaju iz svih pozicija, usput su oštećeni za jedanaesterac, ali nisu uspeli da savladaju Vladana Đogatovića. Ivanjičani prete tek povremeno, nedovoljno da bi se ugrozio Nemanja Stevanović.



42. minut: Pokušaj Leonarda iz slobodnog udarca, lopta leti iznad prečke. U istom minutu prilika i za Đurđevića. I on je neprecizan.

38. minut: Odlična šansa za Partizan. Propustio ju je Kosović. Sa pet metara je pucao iznad prečke, pošto je prethodno dobru priliku imao i Leonardo.

36. minut: Au, kako je sad oštećen Partizan! Tomanović je nagazio Uroša Đurđevića, na nogu kojom se spremao da šutne napadač crno-belih, ali se sudija Aleksandar Vasić nije oglasio. Pogrešio je. Po svim pravilima, ovo je morao da bude jedanaesterac za goste.



35. minut: Svega ima u srpskom fudbalu, pa i to da se mačka pojavi na terenu i protrči malo po njemu...



29. minut: Prva intervencija Nemanje Stevanovića. Golman crno-belih ukrotio je udarac glavom Milovića posle ubacivanja Eliomara. Uigrana kombinacija Javora iz prekida, ali se rezultat nije promenio.



25. minut: Meč dobija na ritmu, Partizan sve konkretniji. Sad je posle centaršuta Jankovića probao je Ostojić glavom. Pogodio je Amanovića u butrinu.

23. minut: Odličan šut Marka Jankovića, lopta je za tik prohujala iznad prečke.



22. minut: Prva sporna situacija. Milanović je pobegao odbrani Partizana, imao otvoren put ka golu, ali je pomoćni sudija Matija Nađ Olajoš signalizirao da se vezista Javora nalazio u ofsajdu. TV snimak je loš, pa ne možemo da zaključimo da li je bio u pravu.

21. minut: Još jednom Đuričković. Još jednom van okvira gola.

20. minut: Prvi nešto smisleniji atak domaćina. Eliomar je centrirao na peterac, ali je tamo Milenković intervenisao ispred Tripkovića.

19. minut: Sve su opasniji crno-belih. Posle prodora Jankovića po desnom boku, Karišik nije dobro intervenisao, "namestio" je šansu Đuričkoviću, ali je vezista Partizana loše šutirao.

15. minut: Pritiska favorit. Posle centaršuta Nemanje Miletića šansu je imao Marko Janković, ali se spetljao u petercu Javora. Kasnije je pokušao da iscenira jedanaesterac posle kontakta sa Amanovićem. Koliko je Janković bio neubedljiv pri padu vidi se po tome što niko od njegovih saigrača nije smatrao da bi trebalo da traži penal...



13. minut: Pokušaj Uroša Đurđevića iz teške pozicije. Pucao je jako napadač Partizana i izbio vazduh iz grudi kapitenu domaćeg tima, Milovanu Miloviću.

12. minut: Start Marka Jevtovića nad Vukom Mitoševićem. Prekomerna upotreba sile. Izvukao se vezista crno-belih, jer mu je sudija Vasić oprostio žuti karton.

10. minut: Utakmica sporog ritma, ništa bitno se zasad nije desilo. Možda nije ni zameriti fudbalerima oba tima, jer su uslovi zaista loši.

Očekivano, terenska inicijativa crno-belih u uvodu meča. 

3. minut: Prvi je zapretio Petar Đuričković, šutirao je van okvira gola, pa nije bilo potrebe da Đogatović interveniše.

Prvi utisak iz Ivanjice je da nema uslova da uživamo u bog zna kakvoj igri, jer pada kiša, uslovi za igru su loši, poseta je slaba, pa ćemo videti kako će se igrači Javora i Partizana snaći u takvim okolnostima.

Počela je utakmica u Ivanjici!

---------------------------------------------------

JAVOR - PARTIZAN 1:2 (0:0)

/Eliomar 62 - Đurđević 47, 55 pen/


Ivanjica

Stadion kraj Moravice

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

JAVOR: Đogatović - Terzić, Karišik, Milović, Amanović - Tomanović, Milanović - Mitošević, Eliomar, Sević - Tripković. Trener: Srđan Vasiljević. Rezerve: Glintić, Ristovski, Kiković, Stojaković, Mfutila, Obradović, Kornelius.

PARTIZAN: N. Stevanović - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović - Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić. Rezerve: Jovičić, Tavamba, Ćirković, Mihajlović, Đilas, Munir, Ilić.

Pretpostavka je da kod kuće ne bi smeo da ima problema. S druge strane, u gostima Partizan ima da odigra još dve utakmice do kraja plej-ofa, a prvi naredni rival mu je Javor. I to u Ivanjici (20.00, TV Arenasport 1).

Oba ovosezonska međusobna duela dobili su crno-beli. Identičnim rezultatom 2:0. Zbog toga, kao i usled činjenice da su nanizali 31 meč bez poraza (27 trijumfa, četiri remija) i da ih samo tri boda ostavljaju u šampionskoj trci očekuju se napadi ekipe Marka Nikolića od prvog minuta. U napadu gostuju je samo Uroš Đurđević, dok je Leandre Tavamba ostao na klupi, pa je šansu u pojačanom veznom redu dobio Petar Đuričković, koji je dobro koristio minute na prethodnim utakmicama. To je nekadašnjem fudbaleru niškog Radničkog prva utakmica u ulozi startera još od prvog kola i meča sa Bačkom 24. jula prošle godine.

Prinudna promena je i na gol-crti. Filip Kljajić je slomio šaku na treningu, pa ga menja Nemanja Stevanović. Nekadašnjem golmanu Čukaričkog ovo je debi u Superligi za crno-bele, pošto je prethodno branio samo u kup meču sa Žarkovom.

MOZZART kvote 2701 --->>> Javor - Partizan 1 (13,00), X (5,80), 2 (1,20)

Izuzimajući kup duel sa Vojvodinom (0:0), Parni valjak je u seriji efikasnih pobeda na gostovanjima. Od 153. večitog derbija početkom marta do pomenutog susreta na Karađorđu slavio je pet puta van svog stadiona. I svaki trijumf ukrasio sa najmanje dva data gola. Doduše, znao je da ih primi (po jedan od Voždovca, Novog Pazara i Crvene zvezde), međutim, sad naspram sebe ima tim koji pokazuje očigledne probleme u realizaciji.

Javor je dao samo dva gola na poslednjih šest superligaških utakmica (minula dva duela kod kuće izgubio identičnim rezultatom, 0:1), zakucan je za dno plej-of tabele i teško je verovati da poseduje kapacitet da se odupre favoritu. Tim pre što je Partizan dobio šest prethodnih šest međusobnih duela (četiri puta uz 0-2 gola), a od 2011. godine slavio je na svakom gostovanju kraj Moravice.

Trener Javora Srđan Vasiljević se opredelio za pojačanu sredinu terena, sa dva zadnja vezna, dok je u napadu samo Stefan Tripković, zimski novajlija iz BSK Borče.

(FOTO: MN Press, Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.