KLS: Gudurić nokautirao Partizan!

Izvor: N1 televizija, 05.Jun.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS: Gudurić nokautirao Partizan!

Partizan je doživeo debakl u prvom meču finanlne serije - Zvezda je dobila sa plus 31. Međutim, crno-beli nisu želeli da se predaju bez borbe. Uz veliku podršku sa tribina, uz sjajnu borbu na parketu, uz neisvesnu završnicu crno-beli su bili bliži pobedi, ali je trojka Gudurića u zadnjoj sekundi dovela do novog trijumfa Zvezde.

Zvezda sam ima dve  meč lopte za osvajanje titule. Naredni duel je na programu utarai. Zvezda je jako blizu odbrane trona. Na kraju Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << – Crvena zvezda 86:87.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji od Zvezde. Puleni Aleksandra Džikića su dva puta imali prednost od deset poena. Odbrana je bila izuzetno dobra, a sa druge strane u napadu, rešenja za Zvezdinu defanzivu pronalzili subVilson, Džons i iskusni Veličković. Partizan je u jednom trenutku imao o 20 poena prednosti, ali je Zvezda serijom 7:0 uspela da se koliko, toliko vrati u meč. Međutim, maestrani Vilson je odveo Partizan na odomor sa viškom od 17 poena – 54:37. Vilson je u prvom poluvremenu ubacio 17 poena, a pratio ga je Veličković sa 10.

Zvezda je treću deonicu otvorila serijom od 9:0, ali trojka Marnkovića i poeni Vilijamsa su ponovo doneli dvocifrenu prednost crno-belima. Puleni Dejana Rdonjića su u jednom trenutku stigli do minus sedam, ali Partizan  nije želeo da se preda. U režiji Veličkovića i Vilijamsa na poslednji odmod uoči poslednje deonice Partitan je imao plus 10 – 72:62.

Usledio je period igre u koje su segreške nizale kao na traci sve do troke Gudurića koja je Zvezdu dovela do minus sedam. Ne računajući trojku Murića na početku ove deonice Partizan nije postiga poen punih pet minuta. Zvezda je smanjila na 75:74. Zvuči pomalo neverovatno ali je istinito. Partizan je postigao samo tri poena sve do tri minuta pre kraja meča. Crnu seriju je sa linije penala prekinuo Džons za 77:74. Ali, poenima Gudurića i Lazića, Zvezda je povela sa 78:77. Marinković je pogodio trojku i vratio Partizan u život.

Na nešto više od 60 sekundi pre kraja sa semaforu je pisalo 80:79 za Partizan. Cirbes je pogodio jedan penal za izjenačenje. Odmah zatim Novica je pogodio trojku za 83:80. Jović je pogodio oba penala. Jedna lopta će rešiti pobednika. Džons je pogodio dva penala. Ostalo je 19 sekundi do kraja. Cirbes je pogodio dva penala. Lopta je bila u rukama Partizana. Vilson je pogodio jedno slobodno bacanje, a zatim Gudurić pogodio trojku za pobedu Zvezde.

PARTIZAN: Aranitović 9, Džons 10, Murić 9, Marinković 6, Veličković 17, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović, Vilijams 13, Vrabac, Vilson 17.

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 13, Rebić, Dangubić 3, Mitrović 8, Lazić 11, Micić 10, Simonović, Gudurić 13, Jović 11, Miler 6, Cirbes 11, Štimac 2.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.