KLS FINALE : Neviđena drama! Trojka Zagorca za horor trijumf Partizana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLS FINALE : Neviđena drama! Trojka Zagorca za horor trijumf Partizana!

Rezultat u seriji je 1:1.

Drama u dvorani "Aleksandar Nikolić" i pobeda Partizana! Zagorac je pogodio trojku za trijumf rezultatom 73:72 tri sekunde pre kraja, kojim su crno-beli izjednačili na 1:1.

Mnogo tvrđa utakmica viđena je u prvih 20 minuta u odnosu na duel u ponedeljak. Posle vođstva crveno-belih od 7:6 do kraja prve deonice je sevnula serija Partizana 13:2. Značajne napadačke role su imali Vanja Marinković i Ognjen Jaramaz. U drugoj četvrtini su se probudili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Nikola Janković, Novica Veličković i Markus Pejdž, pa je klub iz Humske stigao i do plus 10, 35:25 u 19. minutu.

Zvezda je forsirala šut za tri poena, koji nije funkcionisao, pa je prvi dalekometan hitac pogodio Boriša Simanić u finišu prvog poluvremena. Na isteku 20. minuta crveno-beli su imali dva pogotka iz 12 pokušaja, ali su na velikoj pauzi došli do "prihvatljivog minusa", 36:29.

Drugo poluvreme - drugi timovi na parketu. Crvena zvezda je odigrala mnogo pametnije u napadu, zaustavljeni su šuteri crno-belih, pa je treću deonicu gost dobio sa 24:13. Značajne uloge odigrali su Čović, Faje i Beron, koji je pogodio dve trojke.

Crno-beli su uspeli da izjednače na početku psolednjeg kvartala, ali je Zvezda brzo stigla do plus pet. Ristić je pogodio iz teške pozcicje, a onda je Davidovac ubacio trojku. Pejdž je držao Partizan u životu, vezao je pet poena i anulirao očajno šutersko veče Zagorca, koji je bezuspešno pokušavao da pronađe sebe u važnim trenucima za konačan ishod meča.

Kada je Partizan izjednačio na 61:61 ponovo je Davidovac preuzeo odgovornost i pogodio trojku, a Fajeu nije drhtala ruka sa linije penala u četiri pokušaja, 61:68 u 37. minutu.

Pejdž je ponovo vratio crno-bele u život, a posle serije grešaka Zvezde Zagorac je iz kontranapada izjednačio na 68:68 na početku poslednjeg minuta.

Odžo je sa penala vratio prednost Zvezdi, 68:70. Nikola Janković je izjednačio uz ličnu grešku na 28 sekundi do kraja. Faje je doneo, činilo se, trijumf gostima, aonda se dogodilo čudo. Rade Zagorac je konačno postigao trojku tri sekunde pre kraja, prvu iz sedmog pokušaja. Dovoljno za pobedu tima Andree Trinkijerija, koji je izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji.

Treća utakmica je na programu u subotu od 18 časova, a domaćin je Crvena zvezda.

Partizan - Crvena zvezda 73:72 (17:9, 19:20, 13:24, 24:19)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Ilija Belošević, Marko Juras, Uroš Obrknežević.

PARTIZAN: N. Janković 13 (10sk), Pejdž 19, Pušica, Marinković 6, Jaramaz 4, Veličković 9, Tanasković, Zagorac 5, Renfro 7, S. Janković 5, Gagić 2, Nikolić 3.

CRVENA ZVEZDA: Čović 9, Kešelj, Davidovac 11, Nenadić, Lazić 2, Faje 14, Beron 10 (7as), Dobrić 3, Ristić 9, Simanić 3, Rivers 4, Odžo 7.

Pogledajte galeriju sa druge utakmice finala

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.