KK Partizan ulazi u realizaciju plana za otplatu poreskog duga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 15:09

KK Partizan ulazi u realizaciju plana za otplatu poreskog duga

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da na inicijativu više od 2.000 navijača ulazi u realizaciju plana za otplatu poreskog duga, saopštili su danas "crno-beli".

"Petogodišnji reprogram koji je napravljen 2018. godine u velikom broju slučajeva, sada se završava. Kao važan faktor u procesu namirenja milionskih dugova, Klub posebno želi da istakne dobročinstva pojedinaca poput Saše Pavlovića, Predraga Drobnjaka koji su svoja potraživanja na osnovu ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oprostili, odnosno Nikole Pekovića koji je veliki novac najpre pozajmio, a potom ga donirao svom Partizanu. Klub ova dela ističe jer je na taj način, u najtežim trenucima pokazana velika solidarnost i razumevanje unutar 'crno-bele' porodice", saopšteno je iz Partizana.

"Crno-beli" su, između ostalog, podsetili da su tokom proteklih pet godina plaćali između milion i 1,5 miliona evra na ime reprograma dugova.

"Partizan ulazi u sprovođenje plana za otplatu poreskog duga. Glavnica sa pripadajućim kamatama iznosi oko sedam miliona evra, s tim da bi zakonskim otpisom 50 odsto kamate prilikom namirenja duga, ovaj iznos bio sveden na oko šest miliona evra. Na inicijativu preko 2.000 navijača, simpatizera i dobro situiranih prijatelja 'crno-belih' iz zemlje i inostranstva, Partizan pokreće akciju 'Jedan Partizan imamo' za rešenje poslednjeg velikog finansijskog problema. Od 13. maja, klub ulazi u proceduru koja će dovesti do izmirenja poreskog duga", naveli su iz Partizana i dodaju da je neophodno da se u prvoj tranši ovog leta uplati što je moguće veći iznos.

"Iako su postojale određene rezerve prema ovakvom načinu prikupljanja sredstava, odlučili smo da prihvatimo predlog naših navijača koji se iz dana u dan javljaju sa ovom idejom. Zbog toga, članovi Uprave kluba će biti među prvim donatorima i svi ćemo uplatiti određene iznose na nameske račune. Na taj način ćemo dati primer svima da verujemo u inicijativu navijača, njihovu ljubav i odanost koja nas krasi naš klub kroz čitavu istoriju. Pokazali smo ove sezone da nam je mesto u društvu najboljih gde želimo da se zadržimo još mnogo godina. Ova akcija nam može pomoći da taj cilj lakše ostvarimo", poručio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović, prenosi zvanični sajt kluba.

Partizan je na kraju naveo da su od danas otvoreni su namenski računi za donacije namenjene plaćanju poreskog duga KK Partizan.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.