KK Partizan u velikom problemu, Klobučar stopirao pojačanja!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KK Partizan u velikom problemu, Klobučar stopirao pojačanja!

Vest je jako loša za navijače, upravu i stručni štab KK Partizan, ali daleko od toga da je neočekivana. Arbitražni tribunal FIBA, popularni BAT, zabranio je crno-belima registraciju novih igrača, zbog dugovanja prema Slovencu Jaki Klobučaru. Prethodno, FIBA tribunal je presudio da je srpski šampion dužan nešto više od 130 hiljada evra levorukom beku koji je u Humskoj proveo devet meseci.

Presuda BAT-a je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od pre desetak dana, ali je danas zvanično stigla u Partizan, prenosi agencija BETA. Od ranije su pod istom kaznom kragujevački Radnički i novosadska Vojvodina, takođe zbog dugovanja prema bivšim igračima.

Za registraciju igrača svakom klubu je potreban Letter of Clearence (LOC) od FIBA, ukoliko je on prethodnu sezonu igrao u drugoj zemlji. Dakle, dok ne izmiri obaveze prema Klobučaru Partizan će moći da angažuje samo igrače koji su prethodnu sezonu proveli u Srbiji, ili Amerikance koji su igrali na koledžu. Možda će se crno-beli do daljeg opredeliti za takvu strategiju pri dovođenju pojačanja, ali to svakako ne bi bilo na renomeu kluba.

U Humskoj sledi turbulentan period, videćemo da li će čelnici Partizana uspeti da reše dugovanja prema Klobučaru koji je trenutno na Svetskom kupu u Španiji.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.