Izvor: HotSport.rs, 26.Nov.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KALKULACIJE: Šta Partizanu odgovara, a šta ne u poslednjem kolu grupe L? (FOTO)

Velika pobeda crno-belih u Alkmaru unela je dodatnu dozu optimizma među navijače Partizana uoči poslednjeg kola protiv Augzburga u Beogradu.

U jednom trenutku, negde sredinom drugog poluvremena, Partizan je bio u veoma teškoj situaciji. AZ je vodio sa 1:0, a Augzburg je una svoj stadionu imao prednost od 2:1 protiv favorizovanog Atletik Bilbaa.
Međutim, u samo nekoliko minuta sve se okrenulo. Bilbao je prvo izjednačio u Nemačkoj, isto je učinio i >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Partizan u Holandiji, a onda je španski tim u potpunosti preokrenuo meč u Augzburgu za pobedu od 3:2. Sve što je Partizanu tada trebalo jeste gol kako bi se našao u odličnoj poziciji pred poslednje kolo i do njega je došao u smiraj meča preko Andrije Živkovića.
I sada, po završetku oba meča, deluje da je upravo taj pogodak možda i rešio sve. Jer, Partizan u poslednje kolo i meč protiv Augzburga u Humskoj ima tri boda prednosti u odnosu na direktnog rivala. To jasno govori da bi uz naravno pobedu, i nerešen rezultat odveo crno-bele u nok-aut fazu Lige Evrope.
Međutim, s obzirom na pobedu od 3:1 u prvom meču ova dva tima Partizan bi sebi mogao da dozvoli luksuz čak i da izgubi sa jednim golom razlike, pa čak i rezultatom 0:2.
Jedino što bi crno-bele izbacilo iz daljeg takmičenja jeste poraz od dva gola razlike sa puno golova, a tu ulazi i rezultat 1:3, s obzirom da bi uz identičan rezultat iz prvog meča Augzburg imao mnogo bolju gol-razliku i to bi prevagnulo na njihovu stranu. Augzburg trenutno ima gol-razliku 9:10, Partizan 9:11 i u slučaju pobede od 3:1, nemački tim bi bio bolji sa 12:11, a srpski šampion slabiji skor – 10:14.

Dakle, recept za prolaz je pobeda, nerešen ishod ili poraz od 0:1, 0:2 i 1:2. Dosta toga je na Partizanovoj strani, ali se baš zbog toga ne treba opuštati.
Treba još reći da ne postoji mogućnost da Partizan završi kao prvoplasirani na tabeli, jer Atletik Bilbao koji ima tri boda više od Partizana, čak i u slučaju poraza od AZ Alkmara na svoj terenu ima bolji međusobni skor od crno-belih, pa samim tim i prednost u slučaju istog broja bodova.
The post KALKULACIJE: Šta Partizanu odgovara, a šta ne u poslednjem kolu grupe L? (FOTO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Saša Ilić na koti 750

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 12:15

Rekord Moce Vukotića će, ipak, ostati nedostižan..Velika pobeda Parizana i još jedno veliko dostignuće Saše Ilića. Kapiten crno-belih odigrao je u Alkmaru jubilarnu 750. utakmicu za klub iz Humske 1 i tako nastavio poteru za legendarnim Momčilom Vukotićem, rekorderom po broju mečeva za tim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.