Jovanović trener Lokomotive Kubanj do kraja sezone

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović trener Lokomotive Kubanj do kraja sezone

Bivši trener košarkaša Partizana, Vlada Jovanović, ostaće na kormilu Lokomotive Kubanja do kraja sezone, saopštili su čelnici ruskog kluba.

Jovanović je prošlog leta sa kormila mladog tima Lkluba iz Krasnodara prebačen u stručni štab seniorskog tima, gde je bio asistent Saši Obradoviću.

Kako je Obradović nedavno podneo ostavku, Jovanović je postavljen na mesto vršioca dužnosti trenera, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada je odlučeno da i zvanično bude prvi trener ekipe do kraja sezone.

"Vlada već treću sezonu radi u sistemu Lokomotive i to nije njegovo prvo iskustvo kao glavni trener glavnog tima. U sezoni 2016/17. pre nego što je Obradović došao, uspešno je zamenio Focisa Kacikarisa na nekoliko utakmica, tako da dobro znamo njegove mogućnosti. U novembru je prihvatio tim u prilično teškoj situaciji i uspešno rešio kratkoročne zadatke (5 pobeda u 6 mečeva i poraz od CSKA). Zato je logično da je Jovanović zaslužio da vodi tim do kraja sezone," izjavio je predsednik kluba Andrej Vedišev.

Jovanović je karijeru počeo u Partizanu, u kojem je od 2005. do 2010. bio asistent Dušku Vujoševiću, a kao glavni trener crno-belih osvojio je ABA ligu (2011) i po dva trofeja u prvenstvu i Kupu Srbije (2011, 2012).

Mnogo uspeha imao je kao trener mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.