Jovanović: Vreme je za prvu pobedu

Izvor: Studio B, 01.Nov.2011, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Vreme je za prvu pobedu

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović rekao je danas da se njegovi igrači za duel protiv belgisjkog Šarlroa spremaju kao da im je to najvažniji meč u karijerama.

"Postoji imperativ pobede nad Šarlroa, ali ne želim potpuno da opteretim igrače, jer će tokom karijere igratii važnije utakmice. Ipak, spremamo se za Belgijance kao da je to utakmica karijere. Optimista sam i verujem u ekipu koja dobro radi", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je podsetio da je belgijski tim napravio veliki uspeh samim plasmanom u Evroligu.

"Oni nisu zvučno ime, ali uprkos svim prognozama prošli su kvalifikacije. Ušli su rastereceheno u takmičenje po grupama, po imenima igrača ne spadaju u najkvalitetnije ekipe, ali ne treba zaboraviti da imaju pet Amerikanaca i da ovaj tim dugo igra zajedno", rekao je Jovanović.

Partizan je izgubio poslednje dve utakmice od Makabija, u Evroligi i Jadranskoj, a ukoliko doživi još jedan poraz u najelitnijem takmičenju značajno će smanjiti šanse za prolazka u Top 16.

"Igrom protiv Makabija možemo da budemo delimično zadovoljni, ali moraćemo da podignemo igru na stepenik više, budemo agresivniji i pronađemo "hemiju". Pokušaćemo da na sve moguće načine dobijemo ovu utakmicu".

Krilni centar Partizana Milan Mačvan očekuje tešku uutakmicu, ali i bolji ishod nego u prva dva kola Evrolige.

"Biće ovo veoma teška utakmica, protiv rivala koji je pobedio Efes u Istanbulu. Moramo da budemo mnogo agresivniji i da uz pomoć publike dobijemo ovu utakmicu", rekao je Mačvan

Patizna je upozorio navijače da bi ukoliko se ponove incidenti sa ubacivanjem predmeta na teren kao u prvom kolu protiv Efesa klub mogao da bude kažnjen novčano, ali i odigravanjem utakmice 300 kilometara od Beograda. Utakmica trećeg kola C grupe Evrolige Partizan - Šarlroa igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.