Jovanović: Očekujem maksimum u Tel Avivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2011, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Očekujem maksimum u Tel Avivu

TEL AVIV -

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović izjavio je da očekuje maksimum njegovih izabranika protiv Makabija, ali da nije siguran da će to biti dovoljno za pobedu u Tel Avivu.

"Makabi je pretrpeo promene u odnosu na prošlu sezonu kada su igrali finale Evrolige, ali verujem da ima iste ambicije. Prošle godine smo oba puta izgubili, a ono što je sigurno je da ćemo u četvrtak dati maksimum. Videćemo da li će to biti dovoljno za pobedu", rekao je Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenicji za novinare u Pioniru.

Trener Partizan je rekao da očekuje da Makabi protiv crno-belih odigra zonski presing, pošto je to "licni pečat" trenera Dejvida Blata.

"Izraelci uvek igraju drugačije kod kuće nego u gostima. Pred svojim navijačima u Tel Avivu igraju brže i agresivnije uz mnogo trčanja."

Jovanović je stekao utisak da na početku sezone zbog dosta novih igrača ekipa bolje igra u gostima, kada nema toliku podršku sa tribina.

"Stekao sam utisak da je novim igračima u ekipi laskše da igraju u gostima. Nisu navikli na toliku podršku sa tribina i u nekim trenucima osećaju preveliku odgovornost prema klubu i navijačima, ali moraće da se naviknu na to", rekao je Jovanović.

On je dodao da će američki plejmejker Ejsi Lo vremenom uspeti da se navikne na stil odbrane sa kojim se nije sretao u NBA ligi.

"Od Partizana se uvek dosta očekuje i sa tim moramo da živimo. Sve ekipe, pogotovo u regionalnom takmičenju imaju veliki motiv kad igraju protiv nas, ali u Evroligi nijedan rival ne dolazi opušteno u Beograd", rekao je Jovanović.

Partizan je uz dosta muke u posledenjem kolu Jadranske lige pobedio Krku iz Novog Mesta (68:63).

"Voleo bih da Milan Mačvan igra u prvom delu Jadranske lige, ali stučni štab radi na njegovom održavanju inteziteta forme, pošto će do Nove godine odigrati samo deset utakmica Evrolige.

Centar Partizana Nikola Peković rekao je da je ekipa svesna koliko težak posao je čeka u Tel Avivu.

" Znamo da moramo da damo 100 odsto svojih mogućnosti. Važno je da nemamo prazne minute u igru, jer ekipa kakva je Makabi to zna da kazni. Oba tima biće dodatno motivisana zbog poraza u prvom kolu", rekao je Peković.

Utakmica drugog kola Evrolige Makabi - Partizan igra se u četvrtak od 21 čas, dok crno-beli dva dana kasnije igraju protiv istog rivala u okviru 5. kola Jadranske lige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.