Jovanović: Bio sam spreman da šutiram penal protiv Sabaha

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 21:08

Jovanović: Bio sam spreman da šutiram penal protiv Sabaha

Golman fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Jovanović izjavio je da je bio spreman i da šutira jedanaesterac za "crno-bele" u penal seriji protiv Sabaha.

U pitanju je bio revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Partizan je pre pet dana izborio plasman u plej-of Lige konferencija, pošto je posle boljeg izvođenja penala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << eliminisao Sabah.

Jovanović je u petoj seriji odbranio penal protivničkom igraču Alaskarovu i doneo je Partizanu plasman u plej-of LK.

"Volim da gledam igrača u oči, to je takozvana igra nerava, nisu nikakve provokacije u pitanju. Međutim u ovoj penal seriji sudija je sve vreme bio pored mene pre izvođenja i konstantno je nešto pričao, rekao sam mu pusti me da branim, znam pravila. Trudio sam se da ostanem miran čak i nakon poništenog prvog penala. Potom je usledio drugi i erupcija oduševljenja", rekao je Jovanović za Partizanov podkast.

On je istakao da je bio spreman i da šutira penal za "crno-bele".

"Ako bude zatrebalo šutnuo bih. Sad protiv Sabaha rekao sam momcima i treneru ako nemate petoricu spreman sam da pucam. Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše i pomaže mi da održim fokus", dodao je Jovanović.

Partizan će u četvrtak gostovati ekipi Nordsjelanda u prvom meču plej-ofa za plasman u LK.

"Nordsjeland ima ustaljen sistem rada od petlića, pionira do prvog tima, takođe imaju i školu fudbala u Gani odakle uzimaju najtalentovanije igrače, to je najbolja škola fudbala u Africi. U pitanju je jedan respektabilan klub, igraju na veštačkoj travi što za njih predstavlja dodatnu prednost. Neće biti lako, ali treba da se nametnemo tamo, nemaju mentalitet kao mi, kad je teško mi idemo napred", dodao je golman Partizana.

Navijači Partizana su na Instagramu pitali Jovanovića da li bi unapred prihvatio da penal serija odlučuje i na duelu sa Nordsjelandom.

"Hajde da završimo posao u regularnom delu, da li će biti 1:0, 2:1, 3:2 u konačnom zbiru potpuno je nebitno, važno je da Partizan bude u grupnoj fazi", zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Marković: Moramo da ostanemo koncentrisani, želimo prolaz u LK

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 11:54

Kapiten fudbalskog kluba Partizan Svetozar Marković izjavio je da "crno-bele" očekuju zahtevne utakmice protiv Norsjelanda u plej-ofu Lige konferencija.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.