Josipović uvredio Srbiju

Izvor: Press, 28.Jul.2010, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović uvredio Srbiju

Opozicija u Srbiji najoštrije osuđuje izjavu hrvatskog predsednika Ive Josipovića koji je na svečanosti povodom Dana ustanka protiv fašizma u ličkoj varošici Srb, izjednačio ustaše i četnike! Opozicija traži od Vlade i predsednika Tadića da hitno upute protest Hrvatskoj, imajući u vidu da je Skupština 2004. usvojila Zakon o izjednačavanju partizana i četnika.U SNS smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da izjava Josipovića predstavlja veliki šamar Srbiji i srpskom narodu!
- Svi znamo da su ustaše bile elitna fašistička jedinica, i oni se ne mogu porediti sa Ravnogorskim pokretom koji je bio antifašistički - kaže potpredsednik SNS Božidar Delić.
Radikali su ubeđeni da Tadić neće da reaguje!
- To što je Josipović uradio, bilo bi isto kao da je neko izjednačio Vermaht sa armijama koje su se borile protiv nacizma! Ali ja ne očekujem da Tadić reaguje, pogotovo posle saznanja da je njegova porodica letovala na Brionima - kaže Dragan Todorović.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

„FIĆA“ MILKE FORCAN

Izvor: Kurir, 29.Jul.2010, 08:42

BEOGRAD - Kako slavlje hrvatskih partizana i protest tamošnjih fašista pretvoriti u priču o Titovom „fići“? Pozovite Milku Forcan!..„Najmoćnija Srpkinja“, kako je zove zagrebački Jutarnji list, uspela je da u drugi plan baci svečanost povodom Dana ustanka protiv fašizma, koja se svake...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.