Još jedan preokret Partizana, Spartak ispustio +17

Izvor: B92, 03.Maj.2017, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan preokret Partizana, Spartak ispustio +17

Košarkaši Partizana uspeli su da posle preokreta savladaju ekipu Spartaka u Subotici u meču četvrtog kola Superlige Srbije – 82:75.

Crno-beli su bolje otvorili meč, imali su kontrolu nad rezultatom sve do sedmog minuta prvog kvartala.

Domaćini su posle 20 minuta igre imali pet poena prednosti, da bi na poluvreme otišli sa maksimalnih 17 poena prednosti – 45:28.

Ekipa Aleksandra Džikića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je tada napravila seriju od 8:0, ali se sjajni Igor Kesar postarao da njegov tim od s dvocifrenom razlikom na odmor.

U nastavku meča, Beograđani su se razigrali i zaigrali, a pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini koju su dobili sa 32:14.

Na krilima Birčevića i Pota Partizan  do kraja nije dopustio protivniku da mu se približi i uspeo da u još jednoj dramatičnoj utakmici slavi posle preokreta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Birčević koji je postigao 21 poen, a pratili su ga Stefan Pot sa 16 i Branislav Ratkovica koji je dodao 15.

Kod Spataka se istakao Igor Kesar sa 25 poena, dok je Ivan Jelenić dodao četiri manje.

Tok meča možete pratiti na našem sajtu:

Izabranici Aleksandra Džikiča odlično su startovali u “Dudovoj šumi”i posle tri minuta igre imali sedam poena prednosti – 9:2.

Ipak, domaći tim se urzo probudio i rezultatski se približio protivniku kome je za dva minuta dozvolio da ubaci jedan koš – 9:11.

Seriju Spartaka prekida Đorđe Majstorović, ali na drugoj strani uzvraća Stefan Fekete za 11:13.

Jelenić pravi seriju od 5:0 za prvo vođstvo Subotičana na meču – 16:13.

Posle tajm-auta Aleksandra Džikića, domaćini su nastavili gde su i stali. Jelenić još jednom trojkom nastavlja seriju Subotičana i povećava prednost na +6 (19:13).

Posle izgubljene lopte Jelenića, Đorđe Majstorović je bio precizan u šutu za dva, a potom je bio pogađa s linije slobodnih bacanja.

Do kraja prvog kvartala i Miščević se upisuju u listu strelaca i Spartak posle deset minuta igre ima šest poena prednosti – 23:17.

Na startu druge deonice, Jelenić je pogodio u šutu za tri, da bi u narednom napadu Jovišić bio precizan s linije 6, 75.

Miščević pravi faul na Gordonu koji je pogodio jedno slobodno bacanje – 26:18.

Još jedna izgubljena lopta za crno-bele, ovoga puta je Ratkovica izgubio, a na drugoj strani Trešac pogađa za dva i Subotičani imaju dovcifrenu prednost posle 13 minuta igre – 28:18.

Tim Aleksandra Džikića nije imao odgovor na igru Jelenića koji pogađa svoju treću trojku za vođstvo do 14 poena prednosti - 37:23.

Kesar je nastavio sa “terorom” Partizana i posle prvog dela meača izdvojio se kao jedan od najefikasnijih sa 20 poena, a prati ga Jelenić s 13 - 47:36 (2/4).

Kod ekipe Partizana Stefan Birčević je ubacio devet poena, dok se Stefan Pot zaustavio na osam.

Na startu drugog dela meča, Nikolić pravi faul nad Potom, koji iskorišćava oba slobodna bacanja, da bi u narednom napadu Nikolić pogodio još jednu trojku za domaći sastav – 52:40.

Pot nastavlja svoju seriju i uspisuje 14 poen na ovom meču.

Posle tehničke greške Stefana Bičevića Jelenić je pogodio slobodno bacanje, a crno-beli na drugoj strani vezuju četiri poena i smanjuju prednost gostiju – 53:46.

Crno-beli su se konačno probudili i prave seriju od 8:0 u režiji Andrića i Marinkovića kojii su bili precizni su šutu za tri – 57:55.

Međutim, Jelenić je nastavio seriju i pogodio četvrtu trojku, da bi u narednom napadu Birčević odgovorio u šutu za tri – 60:58. Crno beli su sjajno odigrali ovu deonicu i posle pola sata igre imaju sedam poena prednosti – 68:61.

U poslednjem kvartalu Birčević i Pot su nastavili sa svojim šuterskim raposloženjem i do kraja kvartala održavali stečenu prednost za još jedan preokret Partizana u ovom takmičenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan gubio sa 17 razlike od Spartaka, pa napravio veliki preokret serijom trojki!

Izvor: Telegraf.rs, 03.Maj.2017

Košarkaši Partizana pobedili su Spartak u Subotici, velikim preokretom sa 82:75 u 4. kolu KLS...Partizan je bio u katastrofalnom ritmu u prvih 20 minuta, gubio je čak i sa 17 poena razlike zahvaljujući Kesaru koji je ubacio 20 poena, ali je u nastavku promenjena slika na semaforu...U dve velike serije...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.