Još jedan poraz Partizana

Izvor: B92, 25.Nov.2023, 10:32

Još jedan poraz Partizana

Košarkaši Partizana poraženi se vraćaju iz Istanbula za Beograd.

Nisu crno-beli put Bosfora krenuli u najboljem stanju, ali je poraz od Efesa (100:94) još jednom ogolio sve probleme sa kojima se tim Željka Obradovića susreće od početka sezone.

Bez Kevina Panetera, Uroša Trifunovića i Alekse Avramovića, bolne rane nakon poraza od Cedevita Olimpije u ABA ligi, nisu se zalečeile u hali "Sinan Erdem", a još jednom je meč ispušten u dramatičnoj završnici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Crno-beli su još jednom prošli put od sjaja do očaja- bili su egalu, vraćali su se iz minusa, imali plus 10 posle treće deonice (74:64) i sve to prosuli u poslednjih 10 minuta, kada su u kolonu za poraze morali da dopišu broj šest.

Opet je malo falilo, ali to malo je najveći problem Partizana, jer je još jednom propuštena prilika da se napravi brejk na strani, koji sa sobom donosi ozbiljnu dozu samopouzdanje.

A takava injekcija i te kako je potrebna crno-belima, posebno jer im na domaći teren u narednom periodu stižu Panatinaikos (30. novembar), Monako (5. decembar) i milanska Olimpija (7. decembar).

Ekipa Željka Obradovića i dalje nije izvukla pouke iz svojih poraza, a duel u Istanbulu pokazao je da su crno-beli još uvek loši đaci i pored strogog i dobrog učitelja.

Mnogo spornih odluka u trenucima kada meč treba da se prelomi i ovaj put koštale su crno-beli tim, a kada se izgubi 20 lopti, teško da se možete nadati boljem ishodu od poraza.



"Verujem da je ovo bila dobra utakmica za navijače. Oba tima su igrala sa dosta uspona i padova i žao mi je zbog mog tima, jer smo uspeli da se vratimo i da povedemo. Ovo je ne znam koji put da smo izgubili meč zbog loših odluka u napadu i dali smo previše šansi protivniku da trči. Imali smo 20 izgubljenih lopti večeras, to je previše, mislim da je to bio glavni faktor večeras. Čestitke Efesu i posebno Erdemu Čanu za utakmicu koju su odigrali i želim im sve najbolje. Naravno, želim da zahvalim i navijačima Partizana koji su došli večeras da nas podrže",
rekao je trener Partizana Željko Obradović.

Priliku za popravni Partizan ima protiv Panatinaikosa u četvrtak u Štark areni.

Na svojoj strani imaće i odgromnu podršku navijača, motivacije ne bi trebalo da nedostaje jer u Arenu stiže grčki velikan, tim koji je projektovan za F4.

Idealna prilika da Partizan pokaže reakciju, jer više nema šta da izgubi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.