Jokić je bio na probi u Partizanu

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 22:51

"Jokić je bio na probi u Partizanu"

Šampionski titula Denvera i Nikole Jokića i dalje je tema o kojoj se priča.

Nagetsi su napravili istorijski uspeh osvajanjem prve titule u istoriji farnšize, a na tom putu vodio ih je srpski košarkaš, koji je proglašen za MVP finalne serije.

Finalnu seriju okončao je sa prosekom od 30,2 poena, 14 skokova i 7,2 assistencije, a Jokić je četvrti Evropljanin u istoriji, koji je proglašen za MVP-ja finala, posle Francuza Tonija Parkera, Nemca Dirka Novickog i Grka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Janisa Andetokumba.

Jokić je na 20 utakmica u plej-ofu ubacio 600 poena, imao 269 skokova i 190 asistencija i prvi je igrač u istoriji koji je bio najbolji u sve tri kategorije, a o Jokićevim počecima govorio je njegov prvi košarkaški trener Siniša Savović.

"Nikola je počeo da trenira sa sedam godina, kada je krenuo u školu, počeo je sa košarkom. Bio je mali slatki bucko, koji je odlično baratao loptom. Već se tada videlo da ima smisla za košarku, ali apsolutno niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovih visina. Ja sam ga vodio na probu da ga vide kolege iz Partizana kada je imao 16 godina, ali sudbina je odredila drugi pravac, pa je završio u Megi i sve se fenomenalno završilo. Košarka je za njega bila ljubav i igra. Pored velikog talenta, on je uspeo zbog toga što je opušten. On sebi nikada nije pravio pritisak, nije se forsirao, sve mu je dolazilo spontano i mislim da će tako još mnogo uspeha da ostvari“, ispričao je Siniša Stevanović u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.