Jelenić: Niko ne negira ogromne uspehe Partizana, ali...

Izvor: Sportske.net, 15.Jun.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelenić: ''Niko ne negira ogromne uspehe Partizana, ali...''

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Viktor Jelenić ocenio je danas kao "neosnovane" optužbe Partizana da radi na uništenju tog kluba.

Jelenić je reagovao na saopštenje Partizana i raniju izjavu predsednika crno-belih Aleksandra Šoštara da VSS želi da ugasi taj klub, a povodom prava na bazene na Banjici.

"Neosnovane su optužbe Partizana da radim na tome da se ovaj klub uništi. Ovo saopštenje je blago rečeno sramotno. Pre neki dan smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Aleksandar Šoštar i ja imali mali duel na TV Prva, ali kako nisam imao vremena da kažem sve kako jeste, odlučio sam se za ovu konferenciju", preneo je sajt VSS-a reči Jelenića.

Jelenić je reagovao na saopštenje Partizana i raniju izjavu predsednika crno-belih Aleksandra Šoštara da VSS želi da ugasi taj klub, a povodom prava na bazene na Banjici.

Zamereno mu je, između ostalog, da Partizan nema predstavnika u Stručnom savetu i Upravnom odboru VSS-a, kao i trenere u nacionalnim selekcijama, a Jelenić je nabrojao brojna imena ljudi koji su u Savezu.

Posebno je istakao Izvršnog direktora VSS-a Zorana Avramovića, koji je predsednik Skupštine Partizana, uz reči: "Da toliko mrzim Partizan valjda bih ga smenio do sada".



Partizan je u saopštenju istakao da za taj klub Jelenić više nije predsednik Saveza.

Jelenić je rekao da je Partizan na Skupštini 24. aprila kada je izabran bio protiv njegovog postavljanja i da su crno-beli i vaterpolo klub Banjica jedan bio protiv, a drugi uzdržan.

Govoreći o dugu Partizana, naveo je da je nejasno kako on uništava Partizan kada je na mestu predsednika 45 dana, a da su crno-beli blokirani od 6. juna zbog 161,557 miliona dinara duga.

"Nedavno sam bio na Banjici i uručio pehare i medalje vaterpolistima Partizana za prvo mesto. Mogao sam da pošaljem nekog drugog. Ponavljam, Savez im je isplatio dug, a tvrde da ja hoću da ih uništim", dodao je Jelenić.

Viktor Jelenić je naveo da nije stao na stranu Opštine Voždovac u sukobu oko bazena na Banjici i upitao ko bi se odrekao besplatnih termina šest sati dnevno, a da ima dug 1,3 miliona evra.

"Uz to sam rekao i da ako Partizan dobije spor, neće biti problema da Savez to plati. Predsednik opštine je nudio Šoštaru da Partizan dobije besplatne termine, on to nije prihvatio jer očekuje da dobiju spor i da im ostane bazen.

Nuđeni su mu besplatni termini, a nijedan klub u Beogradu to nema. Grad plaća odredjenu sumu za termine, ali te sume su nedovoljne i ne pokriju ni 30 odsto od godišnjih potreba kluba za treniranje",
rekao je Jelenić.

On je kazao da ne mora da daje informacije Šoštaru o tome šta se radi u Savezu i da je sad drugačije ako je ranije sve išlo u Partizan.

"Niko ne negira ogromne uspehe Partizana, sve ono što su učinili za jugoslovenski i srpski vaterpolo. Ali, znaka jednakosti između Partizana i saveza nema", istakao je Jelenić.

Naveo je da "ima informaciju" da Partizan najverovatnije više nema pravo direktnog učešća u polufinalnim grupama Lige šampiona zbog dugovanja prema LEN-u, ali i zbog žalbi učesnika tog takmičenja na uslove igranja na Banjici.

"Sve ću da uradim da Partizan ako želi ostane tamo jer sa tada otvaraju dva mesta u kvalifikacijama za srpske klubove. To je interes Saveza. U suprotnom, imaćemo dva kluba koji će kvalifikacije početi sredinom septembra", dodao je Jelenić.

Upitan da li VSS može da pomogne Partizanu, Jelenić je rekao da je vaterpolo savez najzaduženiji u Srbiji od svih ostalih i da te dugove nije on napravio, a da su već počeli da se smanjuju.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Vaterpolo

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.