Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2020, 18:53

Javio se Partizan: Zalagali smo se da trenutni plasman postane konačan

“Ali je većina klubova bila za opciju da se sezona otkaže“

Jadranska liga je po uzoru na Evroligu i Evrokup proglasila kraj sezone i sada ostaje još da se potvrdi otkazivanje Superliga na sastanku u četvrtak. Partizan je kao prvoplasirani tim ligaškog dela ostao bez mogućnosti da se bori za šampionski pehar, iako je na video sastanku predstavnika klubova tražio nastavak sezone na parketu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
U iščekivanju konferencije zakazane za 4. jun, kada će tema biti poslednja odluka Evrolige, Partizan je rešio da se putem zvaničnog saopštenja oglasi i navijačima razjasni situaciju sa današnjih, višesatnih pregovora o sudbini ove sezone.

"Skupština ABA j.t.d. lige je danas proglasila kraj šampionata za sezonu 2019/20. Glasovima većine klubova, odlučeno je da se šamponat ne nastavi, a da se ostvareni rezultati ne vrednuju, odnosno da se sezona "otkaže", čime je regionalna liga ostala bez prvaka u sada već završenoj sezoni", stoji u klupskom saopštenju i dodaje se:

"KK Partizan NIS je na Skupštini ostao dosledan svojim ranije izrečenim stavovima i želji da se liga završi na terenu. Ipak, nakon što je izglasano da se liga ne nastavi, Partizan NIS je predložio da iz lige niko ne ispadne i da se prvenstvo proširi na 14 timova, uz promociju dve prvoplasirane ekipe iz ABA 2 lige. Takođe, Partizan NIS se zalagao da se trenutni plasman na tabeli proglasi konačnim, uzimajući u obzir da je odigrano 21 prvenstveno kolo od mogućih 22, bez plej-ofa, ali je većina klubova bila za opciju da se sezona otkaže. O svojim planovima za budućnost, KK Partizan NIS će javnost obavestiti na konferenciji za medije koja će biti održana 4. juna 2020. godine".

Partizan je do prekida sezone bio na vrhu tabele regionalnog takmičenja sa skorom 17-4 i imao bi prednost domaćeg terena do kraja svog učešća.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.