Janković: Pritisak Partizanov limitirajući faktor

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Mar.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Pritisak Partizanov limitirajući faktor

Trener Rada Aleksandar Janković rekao je da je Partizan apsolutni favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici, ali da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim su crno-beli.
(FOTO: FK Rad)
Partizan je apsolutni favorit iz mnogo razloga. To je jedan od naših najtrofejnijih i najorganizovanijih klubova, ima mnogo reprezentativaca i možda najtaletnovanije mlade igrače. Dobro su vođeni i sve to ide u prilog tome da su favoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – rekao je Janković novinarima na Banjici.
Fudbaleri Rada u nedelju od 14.30 na stadionu Obilića igraju protiv Partizana, utakmicu 19. kola Super lige Srbije. Rad je poslednji na tabeli sa 15 bodova, dok su crno-beli drugi sa 40 bodova, jednim manje od Crvene zvezde.
Imamo i mi svojih prednosti, a jedna od njih je taj da ako Partizan izgubi tri ili dva boda – ispada iz trke za titulu. Taj pritisak će biti limitirajući faktor za igrače Partizana jer moraju da pobede Rad – rekao je Janković i dodao da će njegova ekipa kroz kontranapade pokušati da iznenadi protivnika.
Obzirom da Partizan mora da postigne gol, očekujem da će imati više loptu u posedu, da će napadati i pokušavati da pronađe pukotine u našoj odbrani. To će biti dobra prilika za nas da brzim napadima i kontranapadima iskoristimo njihovo moranje – rekao je on.
Janković je dodao da dobrim rezultatom protiv Partizana njegova ekipa može da dobije mnogo, pre svega na psihološkom planu, jer svi u klubu žele da se nastavi pozitivan niz rezultata.
On je rekao i da malo ko u Srbiji očekuje da će Partizan izgubiti od poslednjeplasirane ekipe i ocenio da su crno-beli mnogo promenili način igre dolaskom Marka Nikolića, koji je bio dugogodišnji trener Rada.
Očekujem da će Partizan igrati u formaciji 4-4-2. Sa Petrom Škuletićem i Dankom Lazovićem u napadu. Očekujem ofanzivni Partizan… – rekao je on.
Rad je u poslednje tri utakmice osvojio četiri boda, a Janković je ocenio da je njegova ekipa pokazala da će je svaki protivnik teško pobediti i da njegovi igrači deluju sve bolje na terenu.
Odbrameni fudbaler Rada Nikola Raspopović rekao je da njegova ekipa nije u situaciji da preti Partizanu, ali da će učiniti sve da odigra što bolje.
Dobro poznajemo Marka Nikolića. On nikada ne igra defanzivno, a i želeće da se pokaže protiv svoje stare ekipe. Njima je svaka pobeda bitna pa ne verujem da će biti kalkulacija. Utakmica će svakako biti zanimljiva – rekao je Raspopović.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: Pritisak će limitirati igrače Partizana

Izvor: Sportal.rs, 14.Mar.2014

Trener fudbalera Rada Aleksandar Janković kaže da je Partizan apsolutni favorit u predstojećoj prvenstvenoj utakmici u okviru 19. kola, ali da će njegova ekipa pokušati da iskoristi pritisak pod kojim su crno-beli.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.