Izvor: Piplmetar.rs, 17.Sep.2023, 02:30

Jakovljevićev odgovor crno-belima: “Partizan da se resetuje, uzdržan nije isto što i protiv, državni organi da se uključe…“

Dragan Jakovljević je bio prisutan ovih dana na Staroj planini, povodom održavanja trodnevnog seminara AdmiralBet KLS-a.
I upravo on je u današnjem razgovoru sa novinarima osetio potrebu da javno reaguje na saopštenje koje je prethodno objavio KK Partizan, a u kome se kritikuju zaključci doneseni na Skupštini AdmiralBet Košarkaške lige Srbije i gde se ističe da je predstavnik Partizana glasao protiv.
“Oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << su imali svog predstavnika koji je bio uzdržan. Ja koliko znam, uzdržan nije protiv. Ali, ako je neka naknadna pamet, revizija, revidiranje… nemojte da bude po onoj narodnoj da svaka ptica svome jatu leti. Sve što je usvojeno, usvojeno je da naša liga bude jača, da naša država bude predstavljena srazmerno onome što ona znači, vredi, a specijalno pečatirana uspesima naših klubova. U poslednjih deset godina Cibona 2014. i Budućnost 2018l su osvajali, sve ostalo više Zvezda manje Partizan su osvajali.
Partizan mora da se resetuje i da svi krenemo od jednog dela da su Subotica, Kragujevac, Novi Sad, Kraljevo Čačak… gradovi u našoj državi, da je racionalno da ne putuju 700 kilometara do Zadra ili 500 po gudurama do Podgorice ili ne znam do kog mesta, nego da igraju i razvijaju svoju zemlju, specijalno jer država Srbija najvećim delom finansira kompletnu ligu.
Moram da kažem da sam pročitao saopštenje. Jedna od stvari koja je netačna – da li je NBA liga pod američkom federacijom, je l’ Evroliga pod FIBA, je l’ španska liga odvojena? Francuska, nemačka…? Pa, ne može reka da se vrati i da teče uzbrdo“.
Jakovljević je zatim nastavio svoje izlaganje, otkrivši pritom da je Partizan pokušao da u telefonskim razgovorima uoči glasanja utiče na stavove drugih klubova.
“Ako su neke dobre stvari usvojene, to je inicijativa klubova kao organizatora da vode ligu. Kod nas je specijalno procedura demokratska i imao je pravo glasa. 
Partizan je zivkao telefonom klubove, tražio neki metod, ne razumem kakvih ideja, to mora da objavite, da budu sankcionisani što nisu igrali ligu pre dve godine. 
Moj Žitko je platio kaznu kada nije igrao utakmicu, Sloga je platila 5.000 evra što nije igrala sa Tamišom, Olimpijakos koji je prvak Evrope više od Partizana je bio u drugoj ili trećoj ligi i vratio se na scenu. Ako pređete na crveno svetlo, zove vas sudija i uzme vam dozvolu. Oni su prešli na crveno time što su svojom voljom nisu igrali KLS. Mi radimo da liga bude bolja. Pričaju o nameštanjima. Pa, ovde je predstavnik FIBA.
Ako neko počne da juri lopova, koji su nastali u vreme kada se malo više Partizan bavio i ligom i stvarima, a sada neko dolazi da digne tepih i da zmije koje su bile ispod tepiha izlaze, pa zar je onaj kriv koji je kaznio?
Znači, te zamene teza da je to liga nameštanja, manipulacija… Bila je krivična prijava u vreme gospodina Deleona za ligu, ništa nije urađeno, sada se bar suspenduju i skidaju u saglasnosti sa FIBA“, rekao je Jakovljević.
Na kraju i poziv državnim orga

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.