Ja sam Zlatan Šehović, dete Partizana

Izvor: Mondo, 14.Jun.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja sam Zlatan Šehović, dete Partizana"

Na pripremama prvog tima Partizana je i 18-godišnji levi bek Zlatan Šehović. Evo šta kaže o sebi.

Grupa mladih i perspektivnih igrača dobila je šansu da trenira, radi, "upija" sa prvim timom Partizana na letnjim pripremama.

Među njima su krilni napadač Jovan Kokir, štoper Strahinja Bošnjak, desni bek Jovan Vlalukin, već etablirani prvotimci - štoper Svetozar Marković, levi bek Luka Cucin, pa i Strahinja Jovanović, koji je dobio priliku da debituje za prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tim.

Uz njih tu je i levi bek Zlatan Šehović, rođen 8. avgusta 2000. godine.

"Počeo sam da treniram fudbal sa nepunih 5 godina, da bih u Partizan došao sa 9, gde sam i dan danas. Ja sam dete Partizana. Za fudbal sam počeo da se interesujem gledajući najveće fudbalere tadašnjice na televiziji, kada sam i odlučio da napravim svoje prve fudbalske korake sa drugarima ispred zgrade na malom fudbalskom terenu. Od kada sam počeo da treniram fudbal igram na istoj poziciji kao i danas", kaže Šehović u prvom intervjuu za klupski sajt.

Ambicije su mu...

"Pre svega bi želeo da ostanem u Partizanu što duže i ostavim neki trag, da osvojim duplu krunu sa ovim klubom i da uđemo u Ligu šampiona, jer ovaj klub to zaslužuje i sigurno da su mu takve ambicije svake godine".

Kaže da je fudbal oduvek bio njegova prva i jedina ljubav.

"Drugi sportovi me nikada nisu posebno zanimali, jer mislim da se bavim najboljim sportom na svetu. Svoje prve fudbalske korake sam počeo u školi fudbala Alijansa Lima. Sjajna škola fudbala za razvoj mladih fudbalera, gde sam mnogo naučio od trenera Relje Reljića i Marka Reljića, koji su mi prvi treneri i kojima sam puno zahvalan na svemu što su učinili za mene", rekao je Šehović.

Foto: MN Press

U Partizan je došao sa 9 godina kod trenera Milana Ristića sa kojim je sarađivao i u prvom timu Teleoptika. U Partizanu je prošao sve mlađe kategorije, do omladinaca. Osvojio je tri titule sa petlićima, pionirima i kadetima.

"Sanjam titulu i u prvom timu", kaže ovaj momak.

Bio je van sebe kada je čuo da ide na pripreme sa prvim timom.

"Da idem na pripreme prvi mi je javio trener omladinaca, a sada pomoćnik u prvom timu trener Žarko Lazetić sa kojim sam sarađivao u omladincima. Prvo sam javio svojoj porodici. Osećali smo se svi neverovatno, jer se za taj poziv trenira i radi sve ove godine, tako da sam jedva čekao da dođem na prozivku i da počnem da treniram. Prvi dani u prvom timu protekao je zaista fenomenalno. Stariji saigrači su nas prihvatili kao da smo tu već nekoliko godina, a ne 3 dana. Mnogo sam naučio i u ova 3 dana, a posebno mi je zadovoljstvo što mogu da treniram sa igračima kao što su Saša Ilić, Zoran Tošić, Vulićević, da ne nabrajam sada, svi su fenomenalni i kao igrači i kao ljudi".

Na prozuivci pred početak nove sezone, predsednik Partizana Miliorad Vučelić je u govoru rekao i da igrač Partizana, pre svega, treba da voli Partizan.

Šehović ispunjava taj "kriterijum".

"Pratim igre Partizana u svim sportovima, jer volim ovaj klub. Svaku utakmicu ove sezone sam gledao kada se igrala na našem stadionu, jer je to jednostavno stvar nekog vaspitanja i ljubavi prema klubu", kaže ovaj mladić.

Naravno, neizbežna tema je i "večiti derbi".

"Za mene je derbi najveća i najlepša utakmica koja može da se igra. Igrao sam mnogo derbija u mlađim kategorijama, a najviše ću pamtiti onaj kada smo pobedili 4:0, kao i derbi u kadetima kada smo za titulu pobedili 2:1. Sanjam da igram derbi u prvom timu pred punim stadionom i da naravno pobedimo", rekao je Šehović.

Omiljeni igrač mu je Brazilac Marselo iz Real Madrida.

"Igramo na istoj poziciji u timu tako da pokušavam što više da ga gledam i naučim neke stvari od njega. Omiljen mi je zato što na poziciji kao što je levi bek obavlja i defanzivne i ofanzivne zadatke, ima sjajan centaršut i čitanje igre, a znamo da sve to zajedno je jako teško na ovoj poziciji, tako da mi je on najveći idol".

Osim što trenira fudbal, Šehović se i školuje. Učenik je trećeg razreda Ugostiteljsko-turističke škole u Beogradu.

"Prve dve godine sam išao redovno, ali zbog sve više obaveza u klubu sam morao da se prebacim na vanredno školovanje . Zahvalan sam profesorima i direktoru školu, jer su mi mnogo pomogli oko izostanaka i imali su razumevanja za mene", dodaje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.