JSL: Partizan preokretom do pobede

Izvor: B92, 01.Mar.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Partizan preokretom do pobede

Fudbaleri Partizana prvu utakmicu u drugom delu sezone na svom stadionu igraju protiv Radničkog iz Niša u 17. kolu Jelen Superlige, na poluvremenu je 1:1.

"Crno-beli" pred svojim navijačima i crno-belim stolicama žele da pobedom ostanu u trci sa Crvenom zvezdom, koja je savladala Jagodinu sa 2:0.

Izabranici trenera Marka Nikolića imaju 34 boda nakon remija u prošlom kolu sa Novim Pazarom i za večitim rivalom sada zaostaju četiri poena.

„Real sa Nišave“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je četvrtoplasirani sa 25 bodova, a u 16. kolu je remizirao sa imenjakom iz Kragujevca.

Tok meča pratite na našem sajtu

Partizan: Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Milan Obradović, Branislav Trajković, Vladimir Volkov, Nikola Drinčić, Saša Ilić, Darko Brašanac, Predrag Luka, Filip Malbašić, Petar Škuletić.

Radnički: Aleksandar Kesić, Petar Jovanović, Vladan Pavlović, Uroš Bulatović, Miloš Petrović, Milan Ćulum, Strahinja Petrović, Saša Marjanović, Branko Pauljević, Saša Stojanović, Aleksandar Jovanović.

Sudije: Novica Anđelovski, Dejan Potočan, Branko Pavlović.

Utakmica se igra pred 15.124 gledalaca na terenu koji ne odaje reprezentativan vizuelni efekat, a kako saznajemo, na blagajni stadiona Partizana u funkciji su bila samo dva šaltera za prodaju karata.

U devetom minutu je Strahinja Petrović zatresao mrežu domaćih, posle sjajnog prodora po levom boku Milana Ćuluma, igrač gostiju je primio loptu na ivici šesnaesterca, Trajković i Volkov su zakasnili, a Petrović je oštrim udarcem savladao Lukača.

Gosti su startovali veoma ofanzivno, ali se posle primljenog pogotka probudio i tim Partizana, Luka je imao odličan prodor po desnoj strani, pronašao je Škuletića, ali se napadač domaćih i drugi put u kaznenom prostoru Radničkog loše snašao.

Pokušavaju domaći preko bokova, agilni su Malbašić i Ilić sa jedne, odnosno Brašanac i Luka sa druge strane, međutim sastav Radničkog se brani sa osam igrača. Vulićević je napao sa desne strane, stigao nadomak kaznenog prostora, ali je potom pao, tražeći prekršaj kapitena gostiju Jovanovića.

Ofsajd zamka defanzivne linije Radničkog zbunila je fudbalere Partizana, Trajković i Obradović su se našli ispred golmana gostiju, međutim dosuđena je nedozvoljena pozicija. Slobodne udarce sa desne strane posle faulova nad Vulićevićem I Drinčićem nisu na pravi način izveli domaći igrači, tako da nije bilo opasnosti po golmana Kesića.

Čuvar mreže gostiju je još jednom imao priliku da reaguje, Predrag Luka je išao ka ubačenoj lopti, međutim Kesić je bio na pravom mestu i neutralisao pokušaj fudbalera Partizana.

Izjednačenje je doneo Filip Malbašić u 30. minutu, ponovo je Luka lepo prošao po desnoj strani, pronašao Malbašića na nekih sedam metara od gola, a nekadašnji mladi reprezentativac je zahvatio loptu desnom nogom i poslao je u levi ugao gola gostiju.

Prvo poluvreme je produženo za dva minuta, „crno-beli“ su sve vreme napadali, ali nisu uspeli da probiju zgusnutu odbranu Radničkog, pokušao je šutem sa dvadesetak metara Drinčić, međutim nije bilo opasnosti za Kesića.

Defanzivni vezni domaćih je potom skrivio faul zbog kog je opomenut žutim kartonom, a posle slobodnog udarca gostiju lopta je prohujala kroz šesnaesterac i završila u rukama Lukača.

Već na startu drugog dela meča Partizan je nastavio sa ofanzivom, Škuletić je bio uputio centaršut, ali nije bilo nikoga na drugoj stativi, da bi u ponovljenoj akciji Malbašić pokušao glavom, međutim bio je „kratak“ za koji korak.

Velika gužva se stvorila u šesnaestercu Radničkog, najpre je izgledalo da je Marjanovića lopta pogodila u ruku, da bi potom klizećim startom jedan od defanzivaca gostiju reagovao ispred Saše Ilića. Oštra igra sa obe strane, veliki broj „jakih“ faulova, ali za sada je žuti karton dobio samo Drinčić.

Prvu izmenu je izvršio trener Nikolić, izašao je Darko Brašanac, a umesto njega je na terenu Danilo Pantić.

Na terenu je i Andrija Živković, umesto Predraga Luke, a već u prvom kontaktu sa loptom mogao je da upiše asistenciju, da je Saša Ilić bolje reagovao u šesnaestercu Radničkog, glavom je poslao loptu pored gola.

Promene u sastavu načinio je i Dragoljub Bekvalac, izašli su Petrović i Jovanović, a na terenu su Kolarević i Pejčić.

„Požuteo“ je i Kolarević, rukom je odgurnuo Trajkovića, potom je Saša Ilić u dva navrata gubio loptu, pa ponovo dolazio do nje, uputio je udarac, ali veoma slabo pa Kesić nije imao težak posao.

Nova velika šansa za Malbašića, ali je vezni fudbaler domaćih očajno reagovao, a koji minut kasnije je udarac oprobao i Andrija Živković, međutim bez uspeha.

Igra se uglavnom u trećini terena ispred gola Radničkog, koji se brani, ali i preti iz kontranapada. Saša Stojanović je imao otvoren prolaz ka Lukaču, ali je neprecizno šutirao.

Poslednji adut Marka Nikolića je Nikola Ninković, zamenio je Sašu Ilića, preuzeo kapitensku traku, a malo je nedostajalo da jedan od defanzivaca Radničkog zatrese svoju mrežu.

Nekoliko centimetara je nedostajalo Petru Škuletiću da se konačno upiše u strelce, iskosa sa leve strane kaznenog prostora primio je loptu, šutirao levom, ali se lopta otkotrljala pored stative.

Nesiguran je golman gostiju Kesić, Ninković je uputio centaršut, čuvaru mreže Radničkog je lopta ispala iz ruke, ali je bio dovoljno priseban da je umiri na travi.

Nikola Ninković je uneo veliku živost u igru domaćih, a u 86. minutu se konačno zatresla mreža Radničkog, Drinčić je uputio centaršut, a mladi reprezentativac ostao usamljen na petercu, glavom je prosledio loptu u gol.

Svega nekoliko sekundi kasnije, velika gužva na terenu, koškali su se fudbaleri oba tima, crvene kartone zaradili su Ninković i Ćulum.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JSL: Partizan preokretom do pobede

Izvor: B92, 01.Mar.2014

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu Radnički iz Niša rezultatom 2:1 u okviru 17. kola Jelen Superlige, iako su gosti prvi stigli do vođstva...Nišlije su do prednosti stigle u devetom minutu, kada je mrežu Lukača zatresao Strahinja Petrović, a izjednačio je Filip Malbašić u 31...Domaći...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.