JSL: Kleo ubrao lale

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Kleo ubrao "lale"

Fudbaleri Partizana uspešno su prebrodilii gostovanje u Novom Sadu pobedivši Vojvodinu rezultatom 2:1 u derbiju 20. kola Jelen super lige! Junak pobede crno-belih bio je Brazilac Kleo, strelac oba gola za goste, koji će, u slučaju da Crvena zvezda kasnije ne pobedi Smederevo, naredno kolo sačekati na liderskoj poziciji. Jedini gol za domaći tim postigao je Mario Đurovski, koji je, u sudijskoj nadoknadi vremena, bio inicijator >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << poslednje akcije „lala" kada su domaći, posle velike gužve, postigli gol preko Mrđe, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Generalno, ekipa Gorana Stevanovića odigrala je dva potpuno različita poluvremena - u prvom je dominirala, dok se u drugom povukla i čekala priliku iz kontri. To se strategu crno-belih umalo nije bilo o glavu, jer je Voša u poslednjih pola sata diktirala tempo i propustila nekoliko dobrih prilika. Doduše, mogli su i Beograđani vrlo lako da postignu treći gol i već tada, sredinom drugog poluvremena, reše pitanje pobednika. Zašto nisu, Stevanović će koliko sutra pokušati da analizira zajedno sa Dijarom, koji je propustio tri „zicera" i time učinio da navijači crno-belih strepe za pobedu do polsednjeg sekunda. Isti ti gostujući navijači, ipak, bili su egzaltirani posle prvog poluvremena koje su njihovi miljenici završili sa dva gola prednosti.

Mnogi od njih se pošteno nisu ni smestili na tribinu kada je Kleo zatresao mrežu Željka Brkića. Partizanu je vodeći gol u ranoj faz meča omogućio bolju poziciju u nastavku, a kao šlag na tortu zrelije igre crno-belih u prvom delu igre stigao je i drugi gol brazilskog golgetera, koji je ponovo pokazao da mu je igranje glavom jača strana.

Posle dva primljena gola, ekipa Milana Đuričića, jednostavno nije imala izbora - morala je sve karte da baci u napad, što je istovremeno bio i mač sa dve oštrice, s obzirom na mogućnost ubitačnih kontri crno-belih. Izvođenjem Moreire, kasnije i Saše Ilića, Stevanović je otupio napad gostiju, a Vojvodina je očas posla, iskoristivši defanzivnu igru crno-belih, preko Đurovskog prepolovila prednost Beograđana i nastavila da vrši pritisak. Tadić je zadavao mnogo problema odbrani Partizana, uostalom bio je i asistent kod gola, ali su napadači, pre svih Dragan Mrđa, danas bili indisponirani. U neizvesnoj završnici, Voša je atakovala i sa golmanom Brkićem koji je učestvovao u akciji kada su domaći postigli gol, ali kome su se uzalud radovali. Pomoćnik podno zapadne tribine već je visoko podigao zastavicu, a sa tribina su se čuli uzvici: "lopovi,lopovi". Nedugo zatim sviran je kraj meča što je bio znak za veliko slavlje igrača i navijča Partizana.

OVDE možete pogledati kako je meč izgledao iz minuta u minut.

OVDE možete pogledati sve golove 20. kola Jelen Super lige.

...

Vest u celini možete pročitati na sajtu sportal.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.