Iz Rome u Partizan  Sadik novo pojačanje crno-belih!

Izvor: B92, 02.Jul.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Rome u Partizan " Sadik novo pojačanje crno-belih!

Fudbaler Rome Umar Sadik stigao je na jednogodišnju pozajmicu u Partizan.

Sadik, koji ima 22 godine, igra na poziciji napadača i peto je pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

Nigerijac u Partizan je stigao na pozajmicu, a crno-beli će na kraju sezone moći da mu otkupe ugovor.

On u Humsku stiže kao zamena za najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strelca Paet tizana Rikarda Gomeša, koji bi uskoro trebalo da ode u Saudijsku Arabiju.

Sadik je rođen u Kaduni, u Nigeriji, gde je i počeo da se bavi fudbalom.

Italijanski skauti brzo su ga primetili, a prva je reagovala Specije, koja je potpisala ugovor sa napadačem i poslala da na pozajmicu u Lavanjeze (Serija D).

U toj sezoni Sadik je na 26 utakmica postigao čak 24 gola i postao najbolji strelac u Italiji u omladinskoj selekciji. Italijanski velikan Roma je 2015. angažovala Sadika i to isprva kao pozajmljenog igrača Specije.

U prve četiri utakmice u Primaveri za "vučicu" postigao osam golova i upisao tri asistencije.

To ga je i preporučilo u najjaču selekciju, gde je u novembru iste godine i debitovao u Seriji A, zamenivši Huana Iturbea u 88. minutu gostovanja Bolonji. Na kraju pomenute sezone "vučica" je otkupila Sadika za 2.000.000 evra.

Klub iz Rima prosledio je Nigerijca na pozajmicu u Torino, a kao pozajmljen fudbaler igrao je i u Bolonji i Peruđi, gde je proveo poslednjih šest meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.