Ivica Osim: Derbi je i pitanje politike

Izvor: Sportske.net, 27.Feb.2016, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Osim: ''Derbi je i pitanje politike''

Legendarni trener i nekadašnji selektor Jugoslavije danas se osvrnuo i na svoja učešća u ''večitim derbijima''.

Nešto stariji ljubitelji fudbala odlično pamte da je početkom raspada nekadašnje Jugoslavije, Ivica Osim preuzeo ekipu Partizana i te, 1992. godine je stekao iskustva i u ''večitim derbijima''.

To je bilo vreme kada je Zvezda bila na svom istorijskom zenitu, neposredno posle titula prvaka Evrope i sveta.

Danas, gotovo četvrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << veka kasnije, Ivica Osim prilikom današnjeg gostovanja na ''Areni Sport'', ističe da se na neki način i politika uplitala u mečeve ''večitih rivala''

''Svaki derbi je pitanje politike, sve je to vodilo mnogo puta da derbi ne bude ono što treba. Ovi spoljni faktori su često uticali na dešavanja oko derbija'', izjavio je, između ostalog Osim.

On je izneo i utisak da su danas tenzije možda nešto manje nego ranije, uz nadu da će situacija i u regionu nastaviti da se smiruje i da će ubuduće fudbal u pravom smislu te reči biti u prvom planu na ovim prostorima.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.