Ivica Iliev: Ja sam sledeći za odlazak!

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivica Iliev: Ja sam sledeći za odlazak!

„Bitka nije za svakog, neko mora da sedi kod kuće, gleda i laje“, kaže sportski direktor Partizana, uveravajući da je spreman da po završetku prelaznog roka položi račune upravi, dotad će pomoći Marku Nikoliću da se reši suvišnih igrača i dovede eventualne novajlije

I šta sad?

Tek jedno od desetine pitanja koje postavljaju ljudi u i oko Partizana, gledajući u neverici svoj tim, neprepoznatljive i(li) nedorasle pojedince, očajnu igru i žalosnu 14. poziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na tabeli. Sve kao posledica pet vezanih mečeva od početka sezone u kojima crno-beli ne znaju za pobedu.

Najlošiji start u novijoj istoriji kluba.

Veliko razočaranje. Tužni smo zbog svega. Ne postoji više objašnjenja. Ako ih je bilo posle eliminacije od Zaglebja ovo sad nema smisla. Nemamo obraza da bilo šta da kažemo ili tražimo alibi. Nema ga“, nevoljnim glasom za MOZZART Sport priča Ivica Iliev, sportski direktor Parnog valjka.

A Parni valjak ne da deluje u skladu sa nadimkom, nego se doslovce raspada. Redom: Zaglebje 0:0 u Beogradu i Lubinu (pa 2:4 na penale), Bačka 0:0, Napredak 1:2, pa Vojvodina 1:3. Osam sati na terenu bez trijumfa, uz samo dva data gola. Logično je zapitati se ko je odgovoran: igrači, trener, direktor(i), ostatak uprave...?

„Rezultati nas ocenjuju. Ceh je prvo platio trener. Ne našom, već svojom odlukom otišao je Ivan Tomić. Prvi sledeći na tapetu sam ja. Prihvatam. Samo, ima jedna misao: „bitka nije za svakog, neko mora da sedi kod kuće, gleda i laje“. A ja idem u borbu do kraja. Nisam neko ko će sad da napusti novog šefa struke, iza čijeg izbora sam stao“.

Pojasnio je:

„Ja sam prvi sledeći koji treba da ode. Spreman sam na to. Hoću, ali tek kad pomognem Marku Nikoliću i ljudima iz kluba. Ne sad, nego za 23 dana, kad se podvuče crta ispod prelaznog roka, vidi šta smo uradili. Kadd novom treneru više ne budem potreban. Kao sportski direktor, zadužen za to kako će kadar izgledati, potrebno je da mu asistiram da se reši suvišnih igrača i dovedem njegove potencijalne želje. Posle toga, kad se završi prelazni rok, a sa njim i najveće direktorske obaveze, spreman sam da svoj rad stavim na ocenu ljudima iz kluba“.

IGRAČI, ŠTA JE SA VAMA, ZAŠTO STE IZGUBLJENI?

Kao nekadašnjem igraču, Ivici Ilievu ni samom nije jasno kako igrači od renomea (Miroslav Radović, Nikola Đurđić), statusa legendi (Saša Ilić), potencijala (Nemanja Mihajlović) izgledaju bespomoćno u uvodu sezone. Nerovozni su, van forme, daleko ispod nivoa koji su pokazivali u prethodnim klubovima ili proletos.

„Ne znam da li na njih utiču previranja i priče oko kluba. Da li su konfuzni ili unutar ekipe postoje struje. Ne verujem da ima takvih pojava. Prosto se ponekad pitam šta im se dešava. Nelogčno je da sva ta imena deluju izgubljeno. I njima sam rekao da sam spreman da odem. Direktorskom poslu sam pristupio sa dosta emocija, vođen najboljim idejama, za dobrobit kluba. Kad je tako smem sebe da pogledam u ogledalo. Jer, bilo je pogodaka, zar ne? I promašaja. Razume se. Poenta su rezultati. Svi smo njihovi robovi. Kad ih nema moraju da se snose posledice“, konkretan je Ivica Iliev.

PREKO GLAVE SU MI PRIČE IZ SVLAČIONICE

Igrači su nakjvarljivija roba. Davno je to neko formulisao. Ostade do danas ista rečenica koja se po pravilu citira u kriznim vremenima. Mnogima se čini da je u svlačionici „Zemunela“ puklo onog trenutka kad su starosedeoci saznali koliko zarađuju novajlije. Da su se naljutili. I da zbog toga teraju loptu u rikverc.

„Znate šta, mnogi od njih su bili u inostranstvu, zarađivali više od ostatka tima u drugim klubovima. Uostalom, bio sam i ja mlad igrač u Partizanu, zarađivao skromnije od starijih i stranaca. Logično je da deca Partizana imaju, u početku, skromna primanja. Poruka svima njima i onima koji slično razmišljaju je da misle o svom poslu. Da prihvate odgovornost za ono što rade. I što ne rade, a trebalo bi“.

Još jedna poruka „buntovnicima“:

„Preko glave mi je priča iz svlačionice, te „ne sviđa mi se ovaj trener“, te „onaj zarađuje više od mene“... Da li su fudbaleri koji tako rezonuju spremni da se suoče sa posledicama. Neka gledaju zbog čega su dovedeni. Kad budu reševali utakmice, davali golove ili asistirali onda možemo da pričamo o produžetku ugovora i povećanju primanja. A ne ovako, da pričaju svašta, a ništa ne pružaju za uzvrat“.

RAZDOR ZBOG PLATE LEONARDA – KOLIKO ZARAĐUJE?

Kao jedan od razloga uočljivog razdora u timu (videlo se to i na meču sa Vojvodinom kad niko ne slavi gol Božinova ili kad se Bugarin i Gogua prepiru), pominje se zarada Leonarda da Silve. Navodno, reč je o sumi od 510.000 evra na godinu dana, do koje je novajlija iz Brazila došao tako što je 100.000 evra dobio odmah, „na ruke“, a preostalih 410.000 evra mu sleduje u vidu rata na ime plate. To ga najplaćenijim fudbalerom u istoriji Partizana. I problemom u timu.

„Ne, ne, nije tačan podatak. Njegova plata je manja od te koju pominjete. Ne mogu da kažem kolika, takva je politika kluba. Podsećam da je Leonardo stigao kao slobodan igrač, dakle, bez obeštećenja. Ako na drugu stranu stavimo igrače koji su još bili u opticaju za tu poziciju, samo za manju platu, ali za koje bismo morali da platimo obeštećenje, ispalo bi da su oni skuplji od Brazilca“.

U odbranu Leonarda, čije partije u tri kola Superlige, ruku na srce, nisu ni na nivou Teleoptika, direktor crno-belih izneo je još nekoliko, dosad nepoznatih, detalja.

„U svakom ugovoru pravljenom ovog leta smo zaštićeni. Isto važi i za one pravljene sa strancima zimus. Na primer, Leonarda možemo da se rešimo danas, ako procenimo da je to u redu. Opet, došao je nespreman, trebalo je da bude fit do plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, što je za deset dana, plan je bio da kroz utakmice dostigne formu i donese prevagu tokom sezone. Ko je očekivao da i bez njega ne prođemo Zaglebje? Što se tiče njegovih primanja, oni koji o tome govore nek' pogledaju najpre sebe, kako oni igraju. Ne igraju za Leonarda, već za sebe, svoj ugovor i Partizan. A znam neke u Partizanu koji su uzimali više novca od Leonarda“.

PROBLEM I KONDICIJA...

Jedini Partizanov stranac čije partije s početka sezone imaju prizvuk konstantnih i po ekipu korisnih je Everton Luiz, dok je zimus angažovani Sedrik Gogua aposlutno razočaranje i ako nastavi da se ponaša nonšalantno jasno je da „visi“ već za sledeće kolo.

„Hajde da pustimo vremenu da nam pokaže šta smo odlučili u slučaju Gogue“.

U zaključku analize nekih od atipičnih i svakako negativnih pojava u Partizanu izdvaja se još jedna, sa tribine vidljiva - loša kondiciona sprema ekipe:

„I nama tako izgleda. Da li je u pitanu glava ili ima nečeg još... Verujem da će Marko Nikolić sa saradnicima iz stručnog štaba odgonetnuti“, dodao je na kraju razgovora Ivica Iliev.

Partizan u sredu od 18.30 (TV Arensport 1) gostuje u Ivanjici. Hoće li konačno pobediti?

(FOTO: Star Sport, MN press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan - Odlazi i Iliev, ali pre toga ima još nešto važno da uradi!

Izvor: Sportske.net, 09.Avg.2016, 00:33

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev osvrnuo se na novi neuspeh crno-belih, preuzeo odgovornost, najavio i svoj odlazak, ali....Ni promena trenera nije donela nikakav boljitak, bar za sada, kada je u pitanju igra ekipe Partizana...Stiče se utisak da iz utakmice u utakmicu crno-beli igraju sve lošije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.