Ivanović: Grešaka ne sme biti

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Sep.2010, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Grešaka ne sme biti

Srbi su na putu Arsenalu bar do vikenda. Posle Partizana, Tobčije će na megdan Čelziju, u čijem dresu ih čeka srpski reprezentativac Branislav Ivanović.
– Ne mogu da gledam TV prenos iz Beograda, jer ćemo u isto vreme igrati protiv Marselja, ali svim srcem navijaću za Partizan – javio je Ivanović u telefonskom razgovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << iz Londona.
Kratak razgovor prilika je da se otkriju neke tajne Arsenala.
– O Arsenalu nema mnogo tajni. Svi znaju da igraju tehnički savršeno. Vole da imaju loptu u nogama, da napadaju, a to čine sa svih strana. Partizan će morati mnogo da trči, jer Arsenal igra veoma brzo. Crno–beli ne smeju da čini greške u zadnjoj liniji ili u veznom redu. Arsenal će pokušati u tom delu polja presingom da oduzme loptu. Ako uspeju, toliko su brzi da će u dva–tri poteza završiti akciju.
Ivanović savetuje crno–belima da se ne opuštaju zbog izostanka najskupljih vedeta Arsenala.
– Arsenal nema drugi tim. Venger je napravio takvu selekciju da za svaku poziciju ima spremna dva ili tri igrača. Nije važno ime, svako ko zaigra uklapa se u koncepciju tima. Nekoliko igrača neće doći u Beograd, ali oni koji se suprostave Partizanu su, takođe, skupe zvezde. Među njima ima i mladih igrača, a poznato je kako se Venger prema njima ophodi. Sve će to uskoro biti vrhunski asovi.
Pitali smo Ivanovića zašto u engleskim medijima posle poraza Arsenala od VBA (2:3) nije bilo ni slovo o Partizanu? Na Ostrvu kao da se niko ne pita da li će taj poraz uticati na igru Tobčija u Beogradu.
– Englezi se po običaju malo bave protivnicima, posebno ako su iz inostranstva. To ne sme da zavarava. Budite sigurni da je Venger, čim je posle utakmice sa VBA izašao sa stadiona, otvorio debelu fasciklu o Partizanu. Trener Arsenala sigurno zna sve o crno–belima, do detalja – poručio je Branislav Ivanović.
M. Todić

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.