Ivanović: Čestitam Partizanu, prava ekipa osvaja titulu u gostima

Izvor: B92, 22.Jun.2023, 22:50

Ivanović: Čestitam Partizanu, prava ekipa osvaja titulu u gostima

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, razgovarao je sa novinarima nako finala ABA lige.

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u finalu od Partizana posle pet utakmica u finalnoj seriji.

Izabranici Duška Ivanovića su imali minus od 20 poena i vratili se maltene na egal i evo kako sve to on vidi:

Niej imao šta mnogo da kaže posle izgubljene bitke i titule trener Zvezde, osim da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čestita rivalu na pobedi i osvajanju ABA titule, a svom timu na borbi, zalaganju i fer borbi.

"Čestitam Partizanu, igrali su bolje nego mi i žao mi je kako smo igrali prvih 20 minuta. Nismo imali ni igru ni koncentraciju, Partizan je imao i agresivnost i pogodio otvorene šuteve, bili su otvoreni, nije to bilo teško pogoditi i čestitam im. U Pioniru smo imali jedno lice, ovde drugo lice i pokazali smo da možemo da igramo sa Partizanom. Rezultat je 5-5 a Partizan je zasluženo šampion".

O svojm timu je rekao.

"Ponosan sam na igrače, na njihov rad, igru, zalaganje, sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmici i žao mi je ovih 20 minuta kako smo igrali".

Ivanović se ponovo osvrnuo na totalni kolaps u igri u prvih 20 minuta kada je Partizan praktično došao do nesdostižne prednosti.

"Slično kao prvi i drugi meč, poznato je da Partizan igra agresivno tada i mi se nismo spremili. Nije tu ništa novo, samo su bili agresivniji od nas i u Pioniru je bilo suprotno skroz".

Ivanovićev zaključak o finalnoj seriji svodi se na misao da je za titulu bila potrebna daleko bolja igra na gostujućem terenu.



"Ja sam rekao da sam stvarno ponosan na svoje igrače i kako su trenirali, igrali i rezultate koje su imali. Imalia smo pad u Evroligi kada su se neke stvari poklopile i nismo ušli u Top 8, ali smo igrali dobro Evroligu i u finalu pokazali da možemo da budemo ravnopravni, a i večeras je sve bilo otvoreno. Teško je igrati kada neko pogađa i vodi 20 razlike, ali mislim da je Partizan igrao dobro i imao izuzetan protok lopte, nalazili su uvek slobodnog igrača i pogodili su šuteve. I u Pioniru su igrali tako, ali mi smo bili agresivniji i protiv njih moraš da imaš savršenu odbranu, a mi nismo bili ni dobri, a kamoli savršeni. Sve se poklopi, ali na kraju smo bili u utakmici i falio taj jedan šut, ali bilo je teško da se vratimo posle toliko promašaja. Mislio sam da možemo da pobedimo i igrači su mislili tako, ali sada je gotovo nema više žaljenja".


Na pitanje novinara da potvrdi informaciju da će Ognjen Dobrić od naredne sezone igrati za Virtus, Ivanović je rekao:

"Tu ja informaciju ne znam, ali vi ste verovatno dobro obavešteni. Kada dođe vreme onda ćemo pričati".

Konstatovao je i na kraju da "prava ekipa titule uzima na strani".



"To je bitan sastavni deo ne samo košarke nego života uopšte taj element i to se videlo kada igramo kod kuće i na strani i igračima sam danas rekao da prava ekipa osvaja titulu na strani, a ne kod kuće i mi to nismo pokazali večeras".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.