Italijanski general pozvao navijače Partizana na fer ponašanje

Izvor: Press, 25.Okt.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski general pozvao navijače Partizana na fer ponašanje

Načelnik Republičke uprave za javni red i mir MUP-a Srbije, general Mladen Kuribak pozvao je pristalice Partizana na fer navijanje tokom večerašnje utakmice sa Interom u Milanu.

Kako je naveo, to je najbolji način da pokažu da je Srbija otvorena i demokratska zemlja spremna na poštovanje svih sloboda i prava.

Kuribak, koji je predvodio policijski tim na pregovorima koji su održani u Milanu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << rekao je Tanjugu da su sa italijanskim kolegama razmenili bezbedonosne informacije vezane za večerašnji susret beogradskih crno-belih sa Interom.

Pregovarački tim iz Srbije je Milanu razgovarao sa prvim čovekom milanske policije Luiđom Savinom i njegovim saradnicima, a prisustvovala je generalni konzul Srbije u Milanu Ivana Pejović, kao i predstavnici Intera.

Prema njegovim rečima, tom prilikom dogovorene su aktivnosti koje podrazumevaju primenu i poštovanje zakona zemalja u kojima se utakmice igraju, odnosno zemalja kroz koje će navijači biti u tranzitu - Hrvatske i Slovenije.

Procenjuje se, kazao je Kurbak da je iz Srbije put Milana krenulo više od 2.000 navijača.

- Cilj nam je bio da postignemo dogovor o primeni zakona i obezbeđivanju poštovanja javnog reda i mira i ukupne bezbednosti kako u mestima gde se utakmice igraju tako i u zemljama tranzita - rekao je Kurbak.

On je dodao da će, prema pozitivnim propisima zemalja u kojima se igra utakmica i onih u tranzitu, navijači biti pod pratnjom policija zemlje u kojoj se nalaze, odnosno kroz koju prolaze.

U skladu s tim, rekao je Kuribak, policija Srbije, na primer, pronašla je jedno lice koje bilo na poternici, dok su policije Hrvatske i Slovenije vratile određeni broj navijača u matične zemlje.

- Takođe, primenom odredaba o sprečavanju nasilja Srbija je jednom broju navijača onemogućila odlazak u Italiju - rekao je Kuribak.

Utakmica trećeg kola H grupe Lige Evrope između Intera i Partizana igra se večeras od 19 sati na stadionu Đuzepe Meaca u Milanu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Partizan u Milanu

Izvor: Studio B, 25.Okt.2012

Fudbaleri Partizana večeras se sastaju sa italijanskim Interom u utakmici trećeg kola Grupe H Lige Evropa...Načelnik Republičke uprave za javni red i mir MUP-a Srbije, general Mladen Kuribak pozvao je pristalice Partizana na fer navijanje tokom večerašnje utakmice sa Interom u Milanu...Utakmica...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.