Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 14:33

Istorijski meč za Stanojevića, postaje Partizanov rekorder

Aktuelni šef struke Partizana će 31. put voditi crno-bele na međunarodnoj sceni

Utakmica sa Anortozisom je „biti il’ ne biti“ za Partizanove evropske snove ove sezone. Crno-beli ne smeju da izgube večeras od Kiprana u Humskoj (18.45) da bi prošli u prolećnu fazu takmičenja.

Meč će imati i dodatnu „crticu“ za Aleksandra Stanojevića, šefa struke Partizana. On će onog trenutka kada utakmica počne ući u istoriju kluba, jer će mu to biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 31. put u karijeri da predvodi Parni valjak na međunarodnoj sceni. Stanojević će time preskočiti dosadašnjeg vlasnika rekorda Vladimira Vermezovića, koji je u tri sezone, u dva mandata, bio na klupi Partizana u Evropi.

Stanojević je mogao i u Estoniji da postane samostalni rekorder da protiv Genta u Beogradu nije dobio crveni karton, pa u Belgiji nije mogao sa klupe da predvodi crno-bele i upiše 30. nastup.

Nije velika razlika ni u bilansu koji su ostvarila dvojica najdugovečnijih Partizanovih trenera u Evropi: Vermezović je stao na deset pobeda, 11 remija i devet poraza, dok je Stanojević trenutno na 12 pobeda, šest remija i 12 poraza.

Imaće, dakle, Stanojević i dodatni motiv da večeras pogura Partizan do proleća, jer će se onda i njemu automatski otvoriti prilika da u februaru u plej-ofu Lige Konferencije doda još dva meča na svoj konto i odmakne kao apsolutni rekorder Partizana. Pa ako prođe dalje...

Na večnoj listi iza Aleksandra Stanojevića i Vladimira Vermezovića je Ljubišu Tumbaković, koji je predvodio Parni valjak na 28 međunarodnih mečeva, pa Miroslav Đukić sa 20 utakmica, ali i sa najpozitivnijim skorom (9-7-4), Miodrag Ješić i Slaviša Jokanović sa po 16, Savo Milošević sa 13, Nenad Bjeković i Marko Nikolić sa 12 utakmica...

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.