Istanbul, za častan oproštaj od elite!

Izvor: RTS, 11.Apr.2014, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istanbul, za častan oproštaj od elite!

Galatasaraj - Partizan 64:55 (poslednja četvrtina). Partizan protiv Galatasaraja igra poslednju ovosezonsku utakmicu u Evroligi. Iako crno-beli putuju u Istanbul bez rezultatskog pritiska, Duško Vujošević obećava da će se ekipa potruditi da se časno oprosti od elite.

20.36 - Ušli smo u poslednji minut meča. Erceg pogađa uz faul i čini se stavlja tačku na utakmicu. Galatasaraj se plasirao u top osam, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u četvrtfinalu će igrati protiv Barselone, dok Partizan završava učešće u eliti. U Istanbulu, Galatasaraj - Partizan 64:55.

20.29 - Serija trojki u Istanbulu, prvo pogađa Lovernj, ali i na drugoj strani Markoišvili. Nova trojka Pavlovića, uzvraća Erceg za dva. Lovernj poentira posle lepog ulaza - 62:55.

20.25 - Nova trojka Bogdanovića, Partizan u velikom naletu. Davis Bertans pravi petu ličnu grešku, za njega je meč završen. Sudije poništile trojku Bogdanovića, posle pregledavanja snimka utvrdili da je napad istekao, na drugoj strani trojka za Herstona - 57:47.

20.22 - Posle dva minuta igre u poslednjoj deonici, prve poene i to trojku pogađa Bogdanović. Precizan je i Lovernj iz kontranapada, Partizan na "minus sedam". TV tajm-aut - 54:47.

20.15 - Partizan loš u napadu, Arslan ponovo siguran, čini se da turska ekipa kreće u odlučujuću seriju. Tepić postiže prve poene na meču, a onda i Bogdanović pogađa jedno bacanje. Arslan ne pogađa trojku u finišu treće deonice - 54:42.

20.11 - Serija loše izvedenih bacanja na obe strane. Trojka Markoišvilija prekida dosadan deo utakmice, a posle promašaja Pavlovića pogađa i Ender Arslan - 52:39.

20.02 - Pavlović oba puta precizan sa linije za slobodna bacanja. Domerkant dva puta zaredom promašuje za tri sa istog mesta, ali pogađa Aldemir, ubedljivo najbolji košarkaš Galate na meču. Bogdanović još jednom siguran za dva - 46:38.

19.56 - Počelo drugo poluvreme u Istanbulu, trojkom Davisa Bertansa. Na drugoj strani precizan je Erceg. Ponovo Bertans pogađa trojku, ali Markoišvili ponovo donosi Galati deset poena prednosti - 44:34.

19.38 - Aldemir zakucava uz faul, prvi put Galatasaraj ima više od deset poena prednosti. Bogdanović pogađa sa poludistance, tajm-aut za domaće 15 sekundi do poluvremena. Markoišvili pogađa dugu dvojku u poslednjim trenucima prvog poluvremena - 40:28.

19.33 - Musli pogađa jedno bacanje, Erceg postiže trojku. Musli dobar pod košem protivnika. Markoišvili pogađa sa distance, Pavlović jednom precizan sa penala. Loša ofanzivna igra oba tima, Erceg ponovo siguran - 35:26.

19.27 - Raspucao se Saša Pavlović, ali pravi nesportski faul nad Milanom Mačvanom. Srpski reprezentativac precizan, neiskorišćeni napadi na obe strane. Sada je i Erceg siguran sa penala, Galata vodi - 28:22.

19.21 - Drugu četvrtinu trojkom otvara Bogdan Bogdanović. Istom merom uzvraća Sinan Guler. Domerkant pogađa tri slobodna bacanja, Musli pogađa pod košem. Precizan je Pavlović, ali i Domerkant - 24:20.

19.18 - Domerkant prekida seriju loših napada na obe strane. Arojo krade loptu Milutinovu, asistira za Aldemira, koji postavlja konačan rezultat posle prve četvrtine - 16:13.

19.10 - Novi poeni za raspoloženog Bertansa, a onda Lovernj atraktivno zakucava u kontri. Milan Mačvan trojkom vraća domaće u igru, a posle zakucavanja Aldemira, Galata ima minus jedan - 12:13.

19.05 - Nikola Milutinov donosi izjednačenje. Zoran Erceg sa linije za slobodna bacanja donosi novu prednost Galati. Lovernj dobar posle ofanzivnog skoka. Milutinov pogađa dva bacanja, Partizan vodi - 7:9.

19.00 - Počeo meč u Istanbulu. Markoišvili postiže prve poene na meču, i to prilikom šuta za tri poena. Aldemir zakucava, a prvu trojku za crno-bele postiže Davis Bertans - 5:3.

Košarkaši Partizana u Istanbulu igraju poslednji meč u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a protivnik je ekipa Galatasaraja. Crno-beli su već izgubili šansu da se nađu među osam najboljih ekipa, pa utakmica za njih nema rezultatski značaj.

S druge strane, turski tim pobeda protiv Partizana vodi u završnicu Evrolige, jedini uslov je da Lokomotiva ne pobedi ekipu Bajerna sa 25 poena razlike, više nego Galatasaraj crno-bele.

Ipak, bez obzira na to što meč za Partizan nema takmičarski značaj, crno-beli ne idu u Tursku sa belom zastavom.

"Ne bismo smeli da postanemo neko na kome će se praviti i braniti koš-razlika. Daćemo maksimum, iako nam ta utakmica takmičarski ne znači ništa. Hoćemo da stavimo tačku na ovosezonsko učešće u Evropi na dostojanstven način", izjavio je Duško Vujošević pred odlazak u Istanbul.

U ekipi Ergina Atamana igraju dvojica potencijalnih reprezentativaca Srbije - Milan Mačvan i Zoran Erceg, što će utakmici dati dodatnu draž.

Utakmica je na programu od 19 časova, a kretanje rezultata iz Istanbula možete pratiti na našem internet portalu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.