Istaknute figure Evrokupa - Košarkaš Partizana najbolji kad je najpotrebnije (video)

Izvor: Sportske.net, 11.Jun.2020, 17:55

Istaknute figure Evrokupa - Košarkaš Partizana najbolji kad je najpotrebnije (video)

Krilni košarkaš "crno-belih" je imao odličnu sezonu.

Evrokup na svom zvaničnom sajtu ima segment u kojem se bavi istaknutim ličnostima ovog takmičenja, a danas se u prvom planu našao reprezentativac Srbije i košarkaš Partizana Rade Zagorac.

On je u prethodne dve sezone prosečno beležio 9,2 poena, 3 skoka, 1,8 asistencija i 1,4 ukradene lopte po nastupu, a u tekstu na sajtu Evrokupa ističu i da je Zagorac jedan od najsvestranijih krilnih igrača u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << takmičenju.

Kako ističu, ono što Zagorca izdvaja je to što teži da zaigra najbolje kada je najpotrebnije i da predvodi svoju ekipu u ključnim mečevima.

Navode kao primer duel iz prošle sezone protiv Turk Telekoma, kada je nakon tri propuštene utakmice zbog povrede predvodio "crno-bele" sa 18 poena, pet asistencija i četiri ukradene lopte do pobede, koja je značila i plasman u Top 16 fazu takmičenja.

Ističu i njegove partije protiv Tofaša, kada je sa 26 poena bio MVP kola, kao i protiv Ritasa, kada je u prvom kvartalu ubacio 12 poena.

Da je najbolji kada je najpotrebnije videlo se i u utakmici protiv Virtusa, u ključnom meču Top 16 faze za "crno-bele", kada je do poslednjeg minuta postigao samo dva poena, ali je najpre asistencijom ka Voldenu nakon ofanzivnog skoka doprineo u smanjivaju deficita na samo pola koša, a potom je i poenima u kontri, nakon što je ukrao loptu Džulijanu Gemblu, preokrenuo rezultat i ispostaviće se doneo pobedu ekipi Andree Trinkijerja.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.