Za ulicu Manceu 5.000 građana

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ulicu Manceu 5.000 građana

Odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predali su potpise više od 5.000 građana Zemuna i Beograda koji podržavaju inicijativu da se jedna zemunska ulica nazove po pokojnom fudbaleru Partizana Draganu Manceu.

Predsednik Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović izrazio je očekivanje da će Komisija za imenovanje ulica i trgova pri gradskoj upravi imati razumevanje za tu inicijativu i da će prvi put jedna ulica dobiti naziv po tragično preminulom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sportisti koji je ostavio dubok trag u domaćem fudbalu.

Na pres konferenciji, pored Draganovog rođenog brata Gorana, okupio se i veliki broj poznatih lica iz sveta sporta i estrade (Bora Čorba, Žika Jelić, Rade Zalad...), a gro posetilaca su činili poštovaoci pokojnog Mancea sa tribina.

Dragan Mance poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu između Beograda i Novog Sada, 3. septembra 1985. u 23. godini.

Dragan Mance dobija svoju ulicu?

25 godina od smrti Dragana Mancea

Rođeni Zemunac, fudbal je počeo da igra u tadašnjoj Galenici (današnji Zemun) a 15. septembra 1980. godine potpisao je za Partizan.

Za klub je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova, od kojih je verovatno najlepši pogodak koji je postigao 1984. godine u meču protiv londonskog Kvins park rendžersa. Poslednji gol za crno-bele postigao je dva dana pre pogibije, u pobedi protiv podgoričke Budućnosti od 2:1 u Beogradu.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je četiri puta. Dragan Mance je idol među navijačima crno-belih koji su u više navrata tražili da stadion beogradskog kluba dobije ime po njemu.

Foto: Partizan

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PET HILJADA POTPISA ZA ULICU DRAGANA MANCEA

Izvor: Kurir, 02.Nov.2010

BEOGRAD - Odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predali su potpise više od 5.000 građana Zemuna i Beograda koji podržavaju inicijativu da se jedna zemunska ulica nazove po pokojnom fudbaleru Partizana Draganu Manceu, saopšteno je iz DSS-a...U saopštenju se navodi...

Nastavak na Kurir...

Inicijativa za ulicu Dragana Mancea

Izvor: Blic, 02.Nov.2010

U Skupštini grada pokrenuta je inicijativa da se jedna ulica u Zemunu nazove po pokojnom fudbaleru Partizana Draganu Manceu, nakon što su odbornici Demokratske stranke Srbije predali potpise više od 5.000 građana Zemuna i Beograda, javlja Studio B...Peticiju su predali Goran Mance, brat Dragana Mancea...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.