Igraćemo koliko Partizan dozvoli

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igraćemo koliko Partizan dozvoli"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da se nada kako su njegovi igrači izvukli neke pouke iz prethodnih poraza od Partizana.

Trofejni trener dodao je da očekuje zanimljiv večiti derbi u poslednjem kolu Jadranske lige.

"Igraš uvek onoliko koliko ti to protivnik dozvoli. Znam da nas u Partizanu respektuju i to je izuetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važno, jer i mi poštujemo Partizan iz mnogo razloga."

"Očekujem lepu utakmicu i dobru košarku, a svakako da je naša prednost što igramo pred svojim navijačima i što možemo da očekujemo vetar u leđa u teškim trenucima", rekao je Pešić na današnkoj konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Pešić je iskoristio priliku da se našali, pa je rekao da od Partizana ne očekuje ništa specijalno u sutrašnjoj utakmici.

"Kod ekipa koje imaju sistem nema "vaćarenja" ispod stola i igranja po sistemu - kupus gledaš, meso vadiš. Imaju ozbiljnog trenera, odličan sistem, ozbiljno se radi i tačno se zna šta možemo da očekujemo od Partizana. To su pre svega odbrana na visokom nivou i dobar ofanzivni skok", istakao je Pešić.

On je dodao da je Zvezdina situacija sada drugačija, jer polako se stvara sistem.

"Na dosta dobrom smo putu, ali taj put je dugačak i trnovit, a koliko ćemo izdržati to ćemo tek da vidimo. Nema tu velikih trikova, ne bavimo se trik odbranom i napadom, već ozbiljnom igrom, a za to je potrebno vreme. A, samo ozbiljna igra donosi kontinuitet i sportske rezultate", zaključio je Pešić.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana, 207. u istoriji, igra se u nedelju od 20.15 časova u dvorani Pionir, uu direktan prenos na televiziji B92.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.