Idemo dalje večeras kod Venecije

Izvor: Studio B, 01.Sep.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Idemo dalje" večeras kod Venecije

U okviru festivala Filmstreet i prikazivanja filmova na otvorenom, večeras će pored restorana Venecija u Zemunu biti prikazan film "Idemo dalje" Zdravka Šotre, prema scenariju Slobodana Stojanovića.

"Idemo dalje" iz 1982. je ujedno i Šotrina najlepša i najemotivnija priča o detinjstvu iz bolje prošlosti sa Gagom Nikolićem u glavnoj i možda njegovoj najboljoj ulozi paralelno sa Batom Živojinovićem i Batom Stojkovićem i nezaboravnom naracijom Miloša Žutića, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je iz Filmstreet-a.

Film govori o mladom učitelju, partizanu koji dolazi u tek oslobođeni gradić u Srbiji. Njegova ratna, partizanska "pedagogija" sudara se sa starim metodama rada u školi. Ipak, deca uvek ostaju na strani rada svog učitelja, iskrenog druga. Priča je, u stvari, dečije sećanje i pamćenje jednog vremena koje je ostavilo duboke tragove u ranjivim mladim dušama čitavih pokoljenja.

Pored toga, nagradu u ovom filmu za najbolji Glumački par godine po izboru čitalaca TV Novosti dobili su Ena Begović za ulogu Milice i Dragan Nikolić za ulogu Miloša na Filmskim susretima u Nišu 1983. godine.

 
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Filmstrit: "Idemo dalje" večeras kod Venecije

Izvor: Blic, 01.Sep.2014

U okviru festivala Filmstreet i prikazivanja filmova na otvorenom, večeras u 20. 30 sati će pored restorana Venecija u Zemunu biti prikazan film "Idemo dalje" Zdravka Šotre, prema scenariju Slobodana Stojanovića...“"Idemo dalje”" iz 1982. je ujedno i Šotrina najlepša i najemotivnija priča o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.