ISTORIJA U HUMSKOJ: Partizan protiv Anortozisa POMERA granice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 16:23

ISTORIJA U HUMSKOJ: Partizan protiv Anortozisa POMERA granice!

Meč počinje u 18,45.

FK Partizan večeras igra odlučujući meč 6. kola Lige konferencije protiv Anortozisa (Humska, 18:45).

Crno-belima je i remi dovoljan za prolaz u šesnaestinu finala sa druge pozicije, obzirom da je Gent odavno obezbedio "pol poziciju" i osminu finala.

Utakmica protiv Kiprana imaće i slavljenički povod za trenera Parnog valjka Aleksandra Stanojevića.

Naime, šef struke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Partizana upisaće 31. meč na klupi domaćina u evropskim kupovime, čime će preskočiti dosadašnjeg rekordera Vladimira Vermezovića, koji je 30 puta u tri sezone (u dva mandata) vodio Parni valjak u UEFA takmičenjima.

Nije velika razlika ni u bilansu koji su ostvarila dvojica najdugovečnijih Partizanovih trenera u Evropi: Vermezović je stao na deset pobeda, 11 remija i devet poraza, dok je Stanojević trenutno na 12 trijumfa, šest nerešenih i 12 izgubljenih mečeva.

Na večnoj listi iza Stanojevića i Vermezovića je Ljubiša Tumbaković, koji je predvodio crno-bele na 28 međunarodnih mečeva, pa Miroslav Đukić sa 20 utakmica, ali i sa najpozitivnijim skorom (9-7-4).

Tu su još Miodrag Ješić i Slaviša Jokanović sa po 16 utakmica u Evropi, Savo Milošević ima 13, Nenad Bjeković i Marko Nikolić po 12 mečeva.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.