Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 19:50

IN MEMORIAM: Milenko Savović

Legendarni bivši košarkaš Partizana preminuo u 61. godini

Jako loša vest za srpsku košarku. Danas je u 61. godini preminuo legendarni Milenko Savović.

On je pre oko mesec dana primljen u bolnicu nakon problema zbog korona virusa, a zvaničnih informacija o uzroku smrti još nema.

Reč je o jednom od najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrača sa ovih prostora ikada, karijeru je počeo davne 1977. u Partizanu gde je i ostavio najdublji trag. Za crno-bele je igrao 12 sezone i bio kapiten kluba, da bi posle odlaska po sezonu proveo u Granadi i Vojvodini.

Bio je direktor kluba kada su crno-beli osvojili titulu prvaka Evrope 1992. godine.

Savović spada među najveće legende crno-belih, osvojio je sa njima tri titule prvaka Jugoslavije, tri Kupa Radivoja Koraća u vreme kada je to takmičenje bilo međunarodno FIBA takmičenje, kao i dva Kupa SFRJ.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.

Tragedija, zaista.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo legendarni košarkaš Partizana Milenko Savović

Izvor: N1 televizija, 01.Mar.2021

Bivši jugoslovenski reprezentativac i srpski košarkaš Milenko Savović (61), preminuo je od posledica koronavirusa u Trebinju, rodnom mestu, potvrdila je za N1 porodica.

Nastavak na N1 televizija...

Preminuo legendarni košarkaš Partizana Milenko Savović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021

Bivši srpski košarkaš Milenko Savović preminuo je u 61. godini, javlja Blic...Savović je pre oko mesec dana primljen u bolnicu nakon problema zbog korona virusa, a zvaničnih informacija o uzroku smrti još nema...Karijeru je počeo 1977. u Partizanu, a za crno-bele je igrao 12 sezone i bio kapiten...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Košarkaška legenda Milenko Savović izgubio bitku protiv korone

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2021

TREBINJE - Košarkaška legenda srpske košarke, bivši kapiten beogradskog Partizana Milenko Savović, preminuo je danas u 61. godini života na trebinjskom COVID odjeljenju od posljedica korona virusa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.