IMALO SE ZA ŠTA BORITI: Evo koliko se novca slilo u kasu Partizana od Evrolige

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 15:50

IMALO SE ZA ŠTA BORITI: Evo koliko se novca slilo u kasu Partizana od Evrolige

Pozamašna cifra.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju na fajnal-for Evrolige, ali sezona crno-belih je bila odlična bez obzira na krajnji neuspeh.

Povratak u elitno takmičenje posle osam godina pauze odmah je doneo plasman u top 8 što nisu uspeli da ostvare ni mnogo respektabilniji rosteri, kao Efes, Virtus Bolonja, Olimpija Milano, Panatinaikos…

Sezona je bila dobra i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa aspekta finansija. Čak i ako izuzmemo novac od prodaje karata za mečeve u Štark areni prihod je bio značajan.

Partizan je tako za šesto mesto dobio 645.112 evra od Evrolige, a tome treba dodati i 825.000 evra na ime novca za pobede, gde se svaka nagrađivala sa 37.500 evra, a Partizan ih je imao 22 (20 u regularnom delu uz dve u seriji protiv Reala).

Dakle, samo od Evrolige Partizan je ove sezone zaradio 1.470.112 evra.

Što se tiče pomenutog priliva od karata, u kasu crno-belih se slilo preko pet miliona evra i jasno je da je za Partizan ova evroligaška sezona bila uspešna iz mnogo aspekata.

BONUS  GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanja, supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.