I Miša Tumbas čestitao vaterpolistima Partizana

Izvor: Mondo, 18.Dec.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Miša Tumbas čestitao vaterpolistima Partizana

Vaterpolisti Partizana presrećni zbog novog trofeja u klupskoj istoriji, obećavaju još veli rad. Šoštar o teškoj financijskoj situaciji...

Foto: Arena sport/screenshot

Uprkos konstantnom odlivu igrača, finansijskim problemima, Vaterolo klub Partizan nekako opstaje i ne samo da opstaje nego svoju bogatu riznicu trofeja iz godine u godinu dodatno proširuje.

Najmlađi tim u istoriji kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osvojio je u nedelju 26. trofej u nacionalnom kupu! Na finalnom turniru, Partizan je najpre u polufinalu savladao Crvenu zvezdu, a u uzbudljivom finalu i ekipu Šapca.

"Ne zadovoljavamo se ovim, nastavićemo da radimo i nadam se da ćemo osvojiti prvenstvo Srbije. Pokazali smo da smo talentovana mlada ekipa željna da uči i napreduje", izjavio je Đorđe Lazić, koji je uz golmana Dimitrija Rističevića bio jedan od najzaslužnijih za novi uspeh Partizana.

Trener Stefan Ćirić čestitao je momcima na trudu i zalaganju i na tome što su izdržali sve muke - zbog temperature vode morali su da menjaju bazene za treninge.

"Pred početak sezone cilj je bio jedan od trofeja. Momci su pokazali karakter, kvalitet... Ovo im je podstrek za dalji rad i usavršavanje, jer talenta ima. Za nas nema odmora. Pera Tomić je već danas morao u školu, a već sutra idemo u Nemačku na meč protiv Hanovera, čiju okosnicu čine bivši i sadašnji crnogorski reprezentatovci (Jokić, Brguljan, Radović...).  Nećemo ići kao turisti, probaćemo da pružimo jak otpor, da namučimo Hanover. Šteta za neke utakmice pogotovo za onu u Budvi i protiv Mornara... Nadam se da ćemo se izboriti za Fajnal for Jadranske lige i probaćemo da uzmemo još neki bod u Ligi šampiona", rekao je Ćirić.

Na konferenciji za medije u VK Partizan pojavio se i legendarni navijač "Miša Tumbas" (Miroslav Gajić), koji je bio u ulozi novinara.

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar iskoristio je priliku da se osvrne na konstantne probleme u funkcionisanju kluba zaključivši: "Ne zna se šta će da bude sutra, a ne za dva meseca".

"Napravljen je veliki rezultat bez obzira na konstantan odliv igrača svake sezone, i na raznorazne zlurade priče u vezi sa VK Partizan. Ostajemo na liniji na kojoj smo uvek i bili. Napravljen je ogroman, fenomenalan rezultat i pokazatelj da se radi dobro i da okosnicu svih reprezentacija čine igrači iz Partizana. Siguran sam da će i ubuduće biti tako", rekao je Šoštar.

Već godinama unazad u Partizanu, ali i celom srpskom vaterpolu nema novca. Gotovo svaki susret sa novinarima, Šoštar koristi da ukaže na izuzetno tešku finansijsku situaciju, ali dugoročnog rešenja, za sada, nema.

"Želeo bih da se zahvalimo svima onima koji su nam pomogli da možemo da radimo i da dođemo do ovog rezultata. Konstantno postoje problemi koji se ponavljaju i jako teško mogu da se reše. Još ima onih koji hoće da pomognu, bez te pomoći teško bismo došli u ovakvu situaciju da slavimo trofej", rekao je Šoštar a kao ilustraciju teškog stanja naveo podatak da su karte za put u Hanover kupljene tek prošlog petka.

"Pričaju da stalno kukamo, ali mi ne vršimo pritisak ni na koga. Ovo što govorimo je samo presek realne situacije. Za mene je uvek bilo da između VK Partizan i Vaterpolo saveza Srbije, nekada Jugoslavije, stoji znak jednakosti. Jer, sve što se radi sa mladim igračima ovde kasnije od toga benefit ima srpski vaterpolo. Setite se samo Andrije Prlainovića, Dušana Mandića, Gavrila Subotića... Da ih Partizan nije doveo, oni ne bi igrali za Srbiju. Ovo nije klupska priča, nego strateška priča za srpski vaterpolo. Zato ove stvari ne bi trebalo da se događaju i ne bi smeli da budemo u ovakvoj, neprimerenoj situaciji", istakao je Šoštar.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.