Hvala igračima Novog Pazara i Partizana

Izvor: Beta, 23.Feb.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hvala igračima Novog Pazara i Partizana

BEOGRAD, 23. februara 2014. (Beta) - Državni sekretar za omladinu i sport Nenad Borovčanin zahvalio je fudbalerima Novog Pazara i Partizana koji su se u subotu priključili borbi protiv nasilja, huliganizma i mržnji uopšte, bez obzira na pokušaje da se navijanje ispolitizuje.

"Utakmica u Novom Pazaru je pokazala da kapiteni i igrači mogu da utiču na svest gledalaca, bez obzira na pokušaje da se navijanje ispolitizuje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Političari koji su u upravama, ili imaju uticaja na njih, treba da štite interes sporta, samim tim i društva, a ne da ga koriste u političke svrhe", naglasio je Borovčanin, koji je i predsednik Komiteta za borbu protiv mržnje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva omladine i sporta, on je kazao da činjenica da je Srbija društvo u tranziciji, sa visokom stopom nezaposlenosti, nedovoljno jakim institucijama sistema, velikim brojem mladih ljudi sa osećajem bezizlaznosti, ukazuje na to da je povećan rizik od izbijanja incidenata i ističe da zbog toga borba protiv huliganizma u sportu mora biti kontinuirana.

"Klubovima se mora pomoći da postanu stabilniji, uprave profesionalnije, stručni štabovi nezavisni, igrači rasterećeni, a onda će na terenu biti kvalitetnih utakmica, a na tribinama lepih koreografija", smatra državni sekretar, i apeluje da se navijačka kultura gradi pozitivnim kampanjama, čiji su promoteri igrači, a ne uprave.

Državni sekretar i predsednik Komiteta za borbu protiv mržnje insistira i da kazna za huligane mora biti stroža, brža i efikasnija, kako bi se razdvojili i zaštitili navijači od huligana.

Fudbaleri Novog Pazara i Partizana izašli su na teren u majicama na kojima je pisalo "Ne mržnji".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Borovčanin se zahvalio igračima Novog Pazara i Partizana

Izvor: Sportske.net, 23.Feb.2014

Državni sekretar za omladinu i sport Nenad Borovčanin zahvalio je fudbalerima koji su se u jučerašnjem derbiju priključili borbi protiv nasilja.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.