Hezonja: Moraćemo bolje nego protiv Partizana

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 21:26

Hezonja: Moraćemo bolje nego protiv Partizana

Košarkaš Real Madrida Mario Hezonja rekao je u Kaunasu da će njegova ekipa morati da odigra bolje nego protiv Partizanoa ako želi da podigne pehar Evrolige.

Real će u polufinalu Evrolige igrati protiv Barselone

"Nalazimo se u dobroj formi uoči fajnal-fora. Prošli smo tešku seriju utakmica sa Partizanom, a istovremeno smo održali visok nivo tokom poslednje tri utakmice španskog prvenstva", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je 28-godišnji Hezonja.

"Videli ste četvrtfinalnu seriju sa Partizanom, trebaće nam još bolja igra kako bismo podigli pehar", dodao je hrvatski reprezentativac.

Real Madrid je u četvrtfinalu gubio sa 0:2, nakon dva poraza na svom parketu, ali je uspeo da preokrene na 3:2, pa se drugu godinu zaredom nalazi na fajnal-foru.

U petak će u Žalgiris Areni prvo snage odmeriti Olimpijakos i Monako (17.00), a potom Barselona i Real Madrid (20.00). U nedelju su na rasporedu utakmica za treće mesto i finalni okršaj.

"Kao i na svakom fajnal-foru, može se dogoditi bilo šta, jer su to samo dve utakmice. Moramo ih stoga dočekati maksimalno spremni. Govorimo to, doduše, čitavu sezonu, u kojoj smo imali uspona i padova, ali to je sada bitno istaknuti jer se odlučuje o tituli", rekao je Hezonja.

Real i Barselona su i prošle sezone igrali u polufinalu fajnal-fora Evrolige u Beogradu, kad je tim iz Madrida slavio sa 86:83. Real je u finalu poražen (57:58) od turskog Efesa i tako je ostao na 10 osvojenih titula prvaka Evrope.

Hezonji, koji je u Real došao iz ruskog Uniksa, ovo je prilika za osvajanje prvog trofeja u Evroligi.

"Potrebno je biti maksimalno mentalno opušten", rekao je.

Hezonja će u petak nastupiti protiv svog bivšeg kluba u kojem je bio od 2012. do 2015. godine.

"Daću sve od sebe da moja sadašnja ekipa pobedi", poručio je i dodao da mu je svejedno na kojoj će poziciji igrati i koja će mu biti uloga.

"Najvažnije je da Real Madrid osvoji titulu. Nikada se nisam bunio ni za šta, uvek sam bio pozitivan i pomagao saigračima i treneru kad situacija nije bila dobra u nekim trenucima ove sezone. Verujem da su mi takav mentalitet i karakter osigurali uspeh na parketu", zaključio je Hezonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.