Het-trik Škuletića, Partizan na +4

Izvor: B92, 09.Nov.2014, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Škuletića, Partizan na +4

Petar Škuletić postigao je het-trik kojim je Partizan u Subotici pobedio Spartak sa 3:0, u poslednjem meču 12. kola Jelen Superlige.

Škuletić je postigao sva tri gola i stigao do broja 11 u ovoj sezoni, i ubedljivo je najbolji strelac srpskog šampionata.

Ovim trijumfom ’crno-beli’ iskoristili su kiks Crvene zvezde protiv Čukaričkog i sada imaju četiri boda više od najvećeg rivala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Osim Škuletića, duel je obeležio i kapiten Partizana Saša Ilić, koji je odigrao 700. meč za klub.

Utakmica u Subotici igrana je na očajnom terenu, na kom se domaći tim bolje snašao na početku. Torbica i Mrkela promašili su dobre prilike, pa je kazna usledila u 33. minutu.

Jedna dubinska lopta preletela je defanzivca Subotičana Radovića, Petar Škuletić mu je pobegao, bio jači u duelu i rutinski savladao golmana Janoševića.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a sa mirnom igrom nastavljeno je u drugom delu igre. U 76. minutu Stefan Milošević neoprezno je startova na Živkoviću i dobio drugi žuti karton.

Partizan je posle samo nekoliko minuta iskoristio brojčanu prednost, a Škuletić je upisao het-trik. Prvo je u 80. minutu uhvatio odličan volej sa nekih 15 metara posle lošeg ispucavanja Kovačevića, da bi već u sledećem napadu rutinski ubacio loptu u mrežu sa peterca, nakon divne asistencije Lazovića spoljnom.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa je Partizan uspeo da pobegne Zvezdi na četiri boda razlike.

JSL, 12. kolo:

Spartak – Partizan 0:3

(Škuletić 33’, 80’, 81’)

Spartak: Janošević - Plavšić, Kovačević, Torbica, Milošević – Milić (od 88’ Balabanović), Antonić, Maksimović, Farkaš (od 74’ Ilić) - Mrkela (od 61' Lukić), Radović

Partizan: Lukač - B. Ilić, Stanković, Ćirković, Petrović - Marković, Drinčić, S. Ilić, Ninković (od 62' A. Živković) – Lazović (od 83’ Luka), Škuletić (od 84’ Fofana)

Fudbaleri Partizana preuzeli su inicijativu od starta meča, ali nisu uspevali da kreiraju ozbiljnu priliku na veoma lošem terenu. Prvi su pripretili domaći, preko Torbice, koji je pokupio lošu povratnu loptu Markovića, ali je otišao suviše iskosa i šutirao daleko pored gola.

Tek u 19. minutu Partizan je organizovao prvi ozbilnjiji napad. Škuletić je povukao kontru po levoj strani, pokušao da ubaci u sredinu gde se nalazio Lazović, ali je odbrana Spartaka uspela da na vreme zatvori napadača ’crno-belih’ i da izbije loptu u korner.

Šest minuta kasnije viđena je najbolja prilika na meču. Spartak je napao preko Srđana Plavšića koji je proigrao Andreja Mrkelu. Vezista domaćih izašao je ispred golmana Partizana, ali je golman Lukač izleteo i skratio ugao.

Kazna za promašaj stigla je nešto manje od 10 minuta kasnije. Jedna dubinska lopta preletela je defanzivca Subotičana Radovića, Petar Škuletić mu je pobegao, bio jači u duelu i rutinski savladao golmana Janoševića.



Nekoliko trenutaka kasnije gosti su tražili penal, kada je posle pokušaja Lazovića Radović igrao rukom, ali je sudija Obradović ostao nem.

Do kraja poluvremena jedino je vredan bio udarac Ninkovića, koji je Janošević zaustavio bez većih problema.

Baš kao i prvo, drugo poluvreme počelo je dosta sporo i bez prilika.

Sve do 63. minuta nisu viđena veća uzbuđenja, a onda je Nikola Ninković promašio zicer za 2:0. Po levoj strani odlično su kombinovali Lazović, Škuletić i Ilič, kapiten Partizana odlično je odložio za Ninkovića, koji je sa nekih 12 metara gađao bliži ugao, ali je bio zamalo neprecizan.

Odmah posle promašaja, Ninkovića je zamenio Živković.

Partizan je nastavio sa pritiskom, pa je u 68. minutu viđena još jedna prilika. Po levom boku prošao je Petrović, vratio povratnu do Škuletića, čiji udarac iz bližeg ugla vadi Janošević.

’Crno-beli’ je izveo tri uzastopna kornera, a nakon poslednjeg Lazović je imao stopostotnu priliku, tukao je glavom, ali nije bio precizan.

Spartak je u 76. minutu ostao sa desetoricom na terenu. Stefan Milošević je neprezno startovao na Živkovića. Sudija Srđan Obradović mu je pokazao drugi žuti karton i za njega je meč završen.

Partizan je iskoristio brojčanu nadmoć, pa je za dva minuta rešio pobednika meča, a het-trik upisao je najbolji strelac prvenstva Petar Škuletić.



Prvo je u 80. minutu uhvatio odličan volej sa nekih 15 metara posle lošeg ispucavanja Kovačevića, da bi već u sledećem napadu rutinski ubacio loptu u mrežu sa peterca, nakon divne asistencije Lazovića spoljnom.

Trener Marko Nikolić izvršio je dve izmene – umesto Lazovića ušao je Luka, da bi Beko Fofana zamenio Petra Škuletića.



Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa je Partizan uspeo da pobegne Zvezdi na četiri boda razlike.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.