HRVATI POTPUNO IZGUBILI RAZUM: U Jasenovcu su pobijane USTAŠE, a ne Srbi! Sramna izjava Hebranga

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI POTPUNO IZGUBILI RAZUM: U Jasenovcu su pobijane USTAŠE, a ne Srbi! Sramna izjava Hebranga

Umanjivanje ustaških zločina u Drugom svetskom ratu i tvrdnje da su u koncentracionom logoru Jasenovac ubijani Hrvati i neprijatelji partizana, a ne Srbi, Jevreji, Romi i antifašisti, u Hrvatskoj traje nesmanjenom žestinom.

Nekadašnji saradnik Franje Tuđmana, ministar zdravlja i odbrane Andrija Hebrang, jame u koje su tokom Nezavisne Države Hrvatske bacani Srbi, naziva - fantomskim.

- Šaranova jama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je samo jedna od bezbroj laži sa kojima se već decenijama Hrvati drže u kazni kao zločinci - tvrdi Hebrang.

On potpuno podržava istrijski revizionizam Romana Ljeljka, koji u svojim knjigama tvrdi da u Jasenovcu "ljudi nisu ubijani već spasavani", te da je to "grobnica ubijenih domobrana i ustaša, a ne Srba".

Ljeljak i njegovi istomišljenici tvrde da ustaše nisu izvršile genocid ni na Kozari, niti u Jasenovcu, već da su za stradanja Srba krivi - partizani i oni koji su digli ustanak protiv NDH.

Hebrang Ljeljka naziva "jedinstvenom pojavom u hrvatskoj stvarnosti".

Za Hebranga je genocid u Jasenovcu "laž kojom se pokorava hrvatski narod decenijama", ali priznaje da je tamo bilo i ustaških zločina.

Kao i drugi hrvatski desničari, Hebrang za sve krivi "jugo-komunistički" kadar, koji je, kako tvrdi, "urastao u tkivo nove Hrvatske".

On ih vidi u Vladi Hrvatske, sudovima, stranakama, vlasnicima novih preduzeća, direktorima banaka, urednicima u medijima, te u policiji i obavještajnoj zajednici, navode hrvatski portali.

Njegov otac Andrija Hebrang stariji bio je saradnik Josipa Broza Tita u partizanskom pokretu, ali se nakon rata politički razišao sa njim i izgubio sve počasti i funkcije.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.